Ελλάδα

Πως θα λειτουργούν οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ

Βασικός στόχος η προστασία των ευπαθών ομάδων και η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, έκανε ειδική αναφορά για το πώς θα λειτουργούν οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, βασικός στόχος των κλιμακίων θα είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων και η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου.

Όπως ξεκαθάρισε, οι κινητές μονάδες θα πηγαίνουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού,  σε φυλακές, σε κλειστές και προνοιακές δομές.

Μάλιστα, ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε πως σε πρώτη φάση θα γίνεται μοριακός έλεγχος και αργότερα έλεγχος αντισωμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, ως ο Οργανισμός που από τη σύσταση του είναι επιφορτισμένος με τον έλεγχο και την πρόληψη νοσημάτων για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, ξεκίνησε σήμερα την υλοποίηση του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας για τη δημιουργία Κινητών Ομάδων για την αντιμετώπιση της COVID-19.

Ειδοποιήθηκαν και προσήλθαν οι πρώτοι επιτυχόντες νοσηλευτές και οδηγοί, οι οποίοι υπεβλήθησαν στον σχετικό έλεγχο για την ανίχνευση τυχόν ύπαρξης του ιού SARS-CoV-2. Τα αποτελέσματα του ελέγχου αναμένονται εντός της ημέρας και αμέσως μετά θα ολοκληρωθεί η πρόσληψη τους.

Η ίδια διαδικασία θα τηρηθεί για όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση πρόσληψης του ΕΟΔΥ και εργαστούν στο πρόγραμμα. Σταδιακά, και σύμφωνα με τις ανάγκες και τον σχεδιασμό του ΕΟΔΥ, θα προσληφθούν 500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη την επικράτεια.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ᾽ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠA «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014-2020».

Οι πρώτες Κινητές Ομάδες ΕΟΔΥ ξεκινούν, βάσει συντεταγμένου προγράμματος, τη Δευτέρα 4 Μαΐου.»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια