Ανοιξιάτικος καιρός με τοπικές μπόρες - Συνεχίζεται η αστάθεια μέχρι και την Πέμπτη

Κρήτη
Ανοιξιάτικος καιρός με τοπικές μπόρες - Συνεχίζεται η αστάθεια μέχρι και την Πέμπτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού μέχρι και την Πέμπτη, η αστάθεια - Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση

Άστατος προβλέπεται ο καιρός σύμφωνα με τις προγνώσεις μέχρι και την Πέμπτη 7 Μαΐου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Για αύριο Σάββατο προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στη Θράκη. Περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και νυκτερινές ώρες. Άνεμοι δυτικών κυρίως διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 2 Μαΐου σε ολόκληρη τη χώρα αρχικά αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά, στα βόρεια και στην Ήπειρο.

Στη Θράκη και ιδιαίτερα στον Έβρο, σύμφωνα με το meteo.gr, οι καταιγίδες είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στο Βόρειο Αιγαίο και τοπικά στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Πιο αναλυτικά, για αύριο Σάββατο 2 Μαΐου

Για αύριο Σάββατο και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη τη Θεσσαλία, τη Στερεά και από το βράδυ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Μακεδονία - Θράκη: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν στα βορειότερα νησιά του Ιονίου τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν, οπότε κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5, στα κεντρικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κρήτη - Κυκλάδες: Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια θα πυκνώσουν και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι 4 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 3 Μαΐου

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και, κυρίως τις πρωινές ώρες, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειότερα μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια και δυτικά πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Δευτέρα 4 Μαΐου

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα νότια, και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αυξηθούν, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά της Πελοποννήσου μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Τρίτη 5 Μαΐου

Στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 6 Μαΐου

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως το απόγευμα στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες.

Στα υπόλοιπα αρχικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι στα δυτικά και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

Πέμπτη 7 Μαΐου

Αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα δυτικά.

Στα υπόλοιπα αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6, στρεφόμενοι γρήγορα στα βόρεια και αργότερα στα κεντρικά σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News