Ελλάδα

Βουλή: Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα

Συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις επιπτώσεις του νέου κορωνοϊού στην οικονομία.

Σε εξέλιξη είναι η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις επιπτώσεις του νέου κορωνοϊού στην οικονομία ενώ στο βήμα ανέβηκε και ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η συζήτηση γίνεται κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση του σχεδίου της κυβέρνησης για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

«Αποκτά επείγοντα χαρακτήρα η ενίσχυση του ΕΣΥ με μαζικές προσλήψεις & εξοπλισμό», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στην ομιλία του στη Βουλή.

«Αφήσατε τους υγειονομικούς να δίνουν με αυτοθυσία αυτή τη μάχη απροστάτευτοι», πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Παράλληλα, χαρακτήρισε δικαιολογημένη την «ανησυχία γονέων και εκπαιδευτικών για τα σχολεία. Εδώ εσείς αντί να μειώσετε αυξήσατε τον αριθμό των μαθητών και παιδιών σε νηπιαγωγεία στα 26 άτομα ανά τάξη».

Η άρση της καραντίνας θα αποκαλύψει πολύ περισσότερο ότι τα εργασιακά δικαιώματα έχουν δεχτεί συντριπτικό πλήγμα. Οι εργαζόμενοι βλέπουν προκλητική στήριξη της εργοδοσίας.

Τόνισε ακόμα πως «δεν επιτρέπεται τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων να σταματούν έξω από τις πύλες των εργοστασίων και των χώρων εργασίας. Δεν μπορεί να συνωστίζονται οι εργαζόμενοι σε ΜΜΜ, που δεν πρόκειται να αυξηθούν δραματικά».

newpost

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια