Κ. Λουράντος: «Δεν είναι δεδομένη η επάρκεια σε μάσκες» - Πόσο κοστίζουν;

Ελλάδα
Κ. Λουράντος: «Δεν είναι δεδομένη η επάρκεια σε μάσκες» - Πόσο κοστίζουν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλάζει η καθημερινότητά μας αφού η μάσκα γίνεται όχι μόνο υποχρεωτική σε κάποιους κλειστούς χώρους αλλά και παραμονεύει το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας ή καλύμματος είναι υποχρεωτική για εργαζόμενους και πολίτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, super market, καταστήματα τροφίμων, ΤΑΧΙ, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, στα νοσοκομεία, στα ιατρεία, στα διαγνωστικά εργαστήρια.

Ωστόσο όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, η επάρκεια των μασκών στα φαρμακεία δεν είναι δεδομένη. Ο κ. Λουράντος είπε ότι τα αποθέματα που υπάρχουν στα φαρμακεία είναι αμφίβολο εάν επαρκούν καθώς η ζήτηση σε μάσκες, εφόσον η χρήση τους είναι υποχρεωτική, αναμένεται να κορυφωθεί. Πρότεινε μάλιστα να εξετασθεί το ενδεχόμενο να υπάρχουν διαθέσιμες μάσκες σε χώρους, όπως στάσεις λεωφορείων, για τους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, που συχνά δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε φαρμακεία.

Τιμές: 0,80 λεπτά η χάρτινη, 3 - 8 ευρώ η υφασμάτινη

Οι πάνινες μάσκες, όπως είπε, κοστίζουν από 3 έως 8 ευρώ αλλά όπως σημείωσε ο κ. Λουράντος "δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι οι πάνινες μάσκες είναι εξίσου ασφαλείς", ενώ οι χάρτινες περίπου 0,80 λεπτά η μάσκα. Ο κ. Λουράντος, μάλιστα, πρότεινε σύμφωνα με το thetoc.gr να εξεταστεί το ενδεχόμενο οι μάσκες να καλύπτονται από τα ασγαλιστικά ταμεία των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησε στην Ελλάδα η λειτουργία εργοστασίου παραγωγής μασκών.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News