Το σχέδιο της κυβέρνησης για τα σχολεία – Τα σενάρια και τα δεδομένα

Ελλάδα
Το σχέδιο της κυβέρνησης για τα σχολεία – Τα σενάρια και τα δεδομένα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις από την υπουργό Παιδείας

Το ζήτημα για το άνοιγμα και την ακριβή λειτουργία των σχολείων δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα στην ολότητα του, καθώς σήμερα αναμένεται η λεπτομερής ανάλυση του σχεδίου από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Σύμφωνα με το όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά από το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού:

Δευτέρα 11 Μαΐου:

Ξεκινούν τα μαθήματα για την Γ’ Λυκείου

Ξεκινούν τα μαθήματα των φροντιστηρίων για την Γ’ Λυκείου

Δευτέρα 18 Μαΐου:

Ξεκινούν τα μαθήματα της Α’ και Β’ Λυκείου

Ξεκινούν τα μαθήματα των φροντιστηρίων της Α’ και Β’ Λυκείου

Ξεκινούν τα μαθήματα της Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου

Ξεκινούν τα μαθήματα των φροντιστηρίων της Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου

Ξεκινούν τα μαθήματα των φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών

Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί - ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ παραμένουν κλειστοί, όπως, επίσης και τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «ενδέχεται» Δημοτικά και Νηπιαγωγεία να ανοίξουν την 1η Ιουνίου, ωστόσο αυτό θα συμβεί «μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά».

Όπως είπε χαρακτηριστικά τα σχολεία, θα λειτουργήσουν με άλλους κανόνες που θα περιορίσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τον συγχρωτισμό. «Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη. Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά. Ενδέχεται, επαναλαμβάνω ενδέχεται, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για αυτό τον λόγο υπάρχει η επιλογή της εκ περιτροπής προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία ανά ημέρες. Σύμφωνα με αυτό το σύστημα, οι μισοί μαθητές θα προσέρχονται στα σχολεία Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και οι υπόλοιποι μισοί Τρίτη και Πέμπτη. Το σύστημα αυτό θα λειτουργεί αντίστροφα για κάθε ομάδα την επόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά στα φροντιστήρια, αυτά αναμένεται να ανοίξουν για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών με ισχυρή σύσταση για τηλεκπαίδευση.

Για τους μαθητές της Α’ και της Β’ Λυκείου, όπως για τους μαθητές των Γυμνασίων, τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών θα λειτουργούν από τις 18 Μαΐου.

Παράλληλα, η κατανομή των μαθητών θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ξεπερνούν τα 15 άτομα σε μια αίθουσα.

Άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με πιθανές απουσίες και όπως αυτές θα δικαιολογούνται.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News