Ερώτηση στη Βουλή για το «πείραμα της Μυκόνου»

Ελλάδα
Ερώτηση στη Βουλή για το «πείραμα της Μυκόνου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι το «Mykonos Cοvid-19 Experiment», το οποίο συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή;

Ερώτηση έκαναν σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων προς τους υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη κατέθεσαν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Συρμαλένιος, Ξανθός, και Ραγκούσης.

Η ερώτηση αφορούσε τις πληροφορίες για την υλοποίηση ιατρικού και κοινωνικού πειράματος με την κωδική ονομασία «Mykonos Cοvid-19 Experiment», που «θα μετατρέψει το νησί της Μυκόνου σε μοντέλο αξιολόγησης της μετάδοσης του κορωνοϊού».

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές, επικαλούμενοι τις παραπάνω πληροφορίες, «το φιλόδοξο αυτό πείραμα» περιλαμβάνει δειγματοληψίες και έλεγχο PCR πόρτα-πόρτα σε 3.000 κατοίκους με βάση αλγόριθμο τυχαιοποίησης και προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί κατά προτεραιότητα σε δύο μήνες, ενώ η συνολική διάρκεια του προγράμματος θα είναι έξι μήνες. Επίσης, ότι «το κόστος του προγράμματος, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ανέρχεται σε 480.000 ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ιδιώτες της Μυκόνου. Το πρόγραμμα συντονίζεται από τέσσερις καθηγητές από το Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».

Τελικός στόχος, προσθέτουν οι βουλευτές «είναι να μετατραπεί το νησί σε έναν "καθαρό από τον κορωνοϊό προορισμό, που θα δέχεται τουρίστες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο", όπως διαφημίζουν οι εμπνευστές του».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν εάν είναι σε γνώση του υπουργείου Υγείας ένα τέτοιο «πείραμα», υπό ποιες συνθήκες θα διενεργηθούν οι έλεγχοι αυτοί από ιδιώτες, καθώς και «πώς θα εξασφαλιστεί ότι οι τουριστικές ροές προς το νησί της Μυκόνου, που θα διαφημίζεται ως "καθαρό από κορωνοϊό νησί", δεν θα οδηγήσουν σε αναζωπύρωση της επιδημίας, λόγω του μεγάλου αριθμού τουριστών που δέχεται το νησί από όλο τον κόσμο».

Στη Βουλή και η καταγγελία για ξυλοδαρμό

Εξάλλου, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Ραγκούσης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητά να ενημερωθεί «σχετικά με τον ξυλοδαρμό μοτοσικλετιστή από την ασφάλεια φυλασσόμενου προσώπου». Συγκεκριμένα, ερωτά «γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο σοβαρό περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας, και σε ποια συγκεκριμένη μονάδα υπηρετούν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί που αναγνωρίστηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και οι οποίοι ξυλοκόπησαν τον άτυχο μοτοσικλετιστή», «ποια η ταυτότητα και η ιδιότητα του φυλασσόμενου προσώπου που επέβαινε στο προπορευόμενο όχημα», και «πότε θα ολοκληρωθεί η έρευνα για το συγκεκριμένο περιστατικό;».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News