default-image

Ανακοινώσεις για τα σχολεία την Τετάρτη από Κεραμέως - Τσιόδρα

Ελλάδα
Ανακοινώσεις για τα σχολεία την Τετάρτη από Κεραμέως - Τσιόδρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λεπτομέρειες για το πως θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων

Μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού την Τρίτη, αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα σχολεία Την Τετάρτη.

Κοινή συνέντευξη Τύπου αναμένεται να παραχωρήσουν το απόγευμα της Τετάρτης 29/4 ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με την επανέναρξη των σχολείων και όσα θα πρέπει να γίνουν στο εξής. 

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το ethnos.gr στις 18:00.

Κεραμέως: Προτεραιότητά μας οι μαθητές της Γ' Λυκείου

Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι μαθητές της Γ’ Λυκείου ως προς το άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυρία Κεραμέως σημείωσε το περασμένο Σάββατο ότι αναμένεται άμεσα η εισήγηση των ειδικών και ότι θα ακολουθήσει η δημοσιοποίηση των οργανωτικών μέτρων.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το υπουργείο, μαζί με τους ειδικούς του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του υπουργείου Υγείας, επεξεργάζονται τις ακριβείς οδηγίες για τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να ληφθούν κατά την επιστροφή στις αίθουσες, αλλά και τον τρόπο υιοθέτησής τους από εκπαιδευτικούς και μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές.

Ήδη, τη Δευτέρα 27/4 ο κ. Τσιόδρας διευκρίνισε πως η χρήση των μασκών θα είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους με τη σταδιακή άρση των μέτρων, κάτι που περιλαμβάνει και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ενδέχεται τα σχολεία να ανοίξουν νωρίτερα τον Σεπτέμβριο

Η υπουργός έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα σχολεία τον Σεπτέμβριο, για τη νέα σχολική χρονιά, προκειμένου να καλυφθεί το έδαφος που χάθηκε εξαιτίας του κορονοϊού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News