Ουρές και αναμονή στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών - Αστυνομικοί στο σημείο

Ελλάδα
Ουρές και αναμονή στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών - Αστυνομικοί στο σημείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρεμιέρα λειτουργίας "έφερε" και ουρές

Ουρές σχηματίστηκαν από νωρίς το πρωί έξω το έμμισθο υποθηκοφυλακείο Αθηνών στην οδό Αριστοτέλους στην «πρεμιέρα» της επαναλειτουργίας των συγκεκριμένων υπηρεσιών.

Οι πολίτες και οι δικηγόροι που συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο, μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις δεν τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Για το λόγο αυτό στην περιοχή έσπευσαν σύμφωνα  με το protothema.gr αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ αλλά και της δημοτικής αστυνομίας, οι οποίοι σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ προέβησαν σε συστάσεις και υπενθυμίσεις για την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

Θερμομέτρηση στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας

Επανελειτουργεί και το Ειρηνοδικείο της Αθήνας με το καθεστώς ως προς την τήρηση των μέτρων προστασίας να περιγράφεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η πρόεδρος του Συμβουλίου Διεύθυνσής του Ελένη Ζαχαριάδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η είσοδος στο κτήριο θα γίνεται κατόπιν θερμομέτρησης όσων επιθυμούν να εισέλθουν σε αυτό, ενώ υποχρεωτική καθίσταται για όλους (δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους, δικηγόρους και πολίτες) η χρήση μάσκας και αντισηπτικού.

Μάλιστα, η διεύθυνση του Ειρηνοδικείου έχει μεριμνήσει για την ύπαρξη ομάδων του Ερυθρού Σταυρού στις εισόδους του Ειρηνοδικείου, τόσο από την οδό Δέγλερη όσο και από την οδό Λουκάρεως, οι οποίες θα προβαίνουν σε θερμομέτρηση των εισερχομένων.

Ακόμη, υποχρεωτική είναι η απολύμανση των χεριών με απολυμαντικά που θα υπάρχουν διαθέσιμα στην είσοδο αλλά και σε άλλους χώρους του Ειρηνοδικείου, πριν από την είσοδο σε γραφεία ή δικαστικές αίθουσες. Ακόμη, όλοι θα πρέπει να τηρούν υποχρεωτική απόστασης τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους, ενώ σε γραφεία ή δικαστικές αίθουσες θα εισέρχεται ένα άτομο ανά 10 τ.μ. Την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και γενικότερα την κίνηση στο δικαστήριο θα επιβλέπουν πέντε άνδρες ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News