Χαρδαλιάς: Αυξημένες οι άσκοπες μετακινήσεις το τελευταίο 24ωρο

Ελλάδα
Χαρδαλιάς: Αυξημένες οι άσκοπες μετακινήσεις το τελευταίο 24ωρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να μην ετοιμάζεται κανείς για εκδρομή την Πρωτομαγιά»

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την διάρκειας της ενημέρωσης του ανέφερε πως παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση σήμερα, με μεγάλο αριθμός άσκοπων μετακινήσεων.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε σε ποιο στάδιο της προσπάθειας βρισκόμαστε σήμερα. Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο, να μην ετοιμάζεται κανείς για εκδρομή την Πρωτομαγιά», τόνισε.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε για μια ακόμη φορά πως τα μέτρα ισχύουν απαρέγκλιτα μέχρι τις 4 Μαΐου.

Υπενθύμισε επίσης πως όλοι θα ξέρουν την αρχή της εβδομάδας έγκυρα και έγκαιρα τι θα γίνει και με τρόπο η άρση των μέτρων.

«Η επόμενη φάση θα είναι η επιστροφή σε μια νέα καθημερινότητα, η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη, θα έχουμε κρούσματα, εστίες αναζωπύρωσης, θα χάνουμε συνανθρώπους μας. Η μη τήρηση μέτρων υγιεινής δεν θα μπορεί να είναι αποδεκτή σε κανέναν».

Στο επιχειρησιακό σκέλος ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε για κλινική «Ταξιάρχαι»: Κλιμάκιο ελεγκτών πραγματοποίησε αυτοψία, εξέτασε στελέχη και ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη. Βοηθητικά θα λειτουργήσει ο έλεγχος των εισαγγελικών αρχών».

Αντικείμενο της έρευνας είναι η τήρηση των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων και επισκόπηση εγγράφων. «Δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση σε κανέναν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ακόμη πως παρατείνονται οι περιορισμοί στα Γιάννενα έως τις 5 Μαΐου με διαφοροποίηση ως προς τις ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή: 2 έως 10 το βράδυ και ΣΚ: 10 έως 10 το βράδυ. Υπενθυμίζεται έως και την 27η Απριλίου απαγορεύεται καθημερινά πολιτών από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το άλλο πρωί, πολιτών στις περιοχές του Δήμου Ιωαννίνων:

1.Από πλατεία Μαβίλη μέχρι τέλος ποδηλατόδρομου – πεζόδρομου Ανατολής.

Παράδρομοι εκατέρωθεν της περιφερειακής οδού Ιωαννίνων (Από τη διασταύρωση Στ Νιάρχοχυ έως το τούνελ Αεροδρομίου- οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου

3.Περιαστικό μονοπάτι δασυλλίου Ιωαννίνων (περιοχή Φρόντζου).

Παράλληλα από 27 Απριλίου αίρονται τα περιοριστικά μέτρα στην Μύκονο.

Κατά το τέλος της ενημέρωσης του, ο Νίκος Χαρδαλίας υπενθύμισε πως πρέπει να δείξουμε επιμονή και πειθαρχία σε όλες τις φάσεις του σχεδίου μας. «Να μην αφήσουμε την ανυπομονησία και την κούραση να επηρεάσουν την προσπάθειά μας».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News