Ελλάδα

Πληροφορίες για νέο κρούσμα στην κλινική «Ταξιάρχαι»

Στην κλινική έχει, πλέον, μπει σε ισχύ η δεύτερη φάση του σχεδίου του ΕΟΔΥ και έχουν ξεκινήσει τα επαναληπτικά τεστ, όπως αναφέρει το ίδιο μέσο.

Νέο ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού φαίνεται πως εντοπίστηκε στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Open TV το μεσημέρι του Σαββάτου, πρόκειται για έναν άνδρα, ηλικίας 100 ετών, ο οποίος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με το οποίο διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ελπίς.

Στην κλινική έχει, πλέον, μπει σε ισχύ η δεύτερη φάση του σχεδίου του ΕΟΔΥ και έχουν ξεκινήσει τα επαναληπτικά τεστ, όπως αναφέρει το ίδιο μέσο.

Από το πρωί, λοιπόν, άτομα καταφτάνουν για να εξεταστούν.

Να κλείσει η κλινική ζητά ο δήμαρχος Περιστερίου

Την άμεση αναστολή λειτουργίας της μονάδας Υγείας, ζήτησε ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης. Ταυτόχρονα, ζήτησε από τους καθ' ύλην αρμόδιους να γίνουν εντατικοί έλεγχοι σε όλες τις μονάδες Υγείας που είναι εγκατεστημένες στην πόλη και να παρασχεθεί κάθε επιπλέον μέριμνα για τους ασθενείς και το προσωπικό της συγκεκριμένης κλινικής.

 «Οι αρμόδιες κρατικές αρχές υποχρεούνται να θέσουν σε αναστολή λειτουργίας κάθε μονάδα, η οποία μη τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας θέτει σε κίνδυνο κατοίκους, ασθενείς και προσωπικό», αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει: «Η υγεία των κατοίκων και των συμπολιτών μας αποτελεί το πρωταρχικό μέλημα του δήμου Περιστερίου, που καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης έχει επιστρατεύσει κάθε μέσο για την προστασία τους».

Σε συνέχεια όλων των ενεργειών του δήμου που είχαν προηγηθεί για την απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων, ο κ. Παχατουρίδης έδωσε εντολή στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες για συνεχείς και επαναλαμβανόμενες απολυμάνσεις της περιοχής πλησίον της κλινικής.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

cnn

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια