Ελλάδα

Κρατικό Νίκαιας: Δυο γιατροί θετικοί στον κορωνοϊό – Καταγγελίες για τους αρμοδίους

Καταγγελίες για κενό καθώς δεν άδειασε αμέσως η Β Παθολογική κλινική

Μια εισαγγελική έρευνα και καταγγελίες από την ΠΟΕΔΗΝ για το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας προβληματίζουν όσον αφορά στην διαχείριση κρουσμάτων κορωνοϊού στο νοσοκομείο

Όπως είπε ο κ. Γαιννάκος χαρακτηριστικά, το κενό που υπάρχει είναι σύμφωνα με το Newsit.gr ότι δεν άδειασε αμέσως η Β Παθολογική κλινική και δεν ελήφθησαν άμεσα δείγματα από το προσωπικό.

Για τον λόγο αυτό, διενεργείται κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για το νοσοκομείο Νίκαιας διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά. Αφορμή, καταγγελία από μη επίσημο φορέα πως οι ιθύνοντες του συγκεκριμένου νοσηλευτικού ιδρύματος αποκρύπτουν κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε μιλώντας στο Live News ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, δυο γιατροί της Β’ Παθολογικής του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε ζητήσει όταν διαπιστώνεται ένα κρούσμα να κλείνουν οι κλινικές για απολύμανση. Ο γιατρός που βρέθηκε θετικός την Μεγάλη Πέμπτη μπήκε σε καραντίνα αλλά οι εργαζόμενοι ανησυχούν γιατί έως την Δευτέρα του Πάσχα δούλευαν κανονικά», είπε.

Πρόσθεσε ότι το Μεγάλο Σάββατο γιατρός της κλινικής πήρε τηλέφωνο τον ΕΟΔΥ και ζήτησε οδηγίες αλλά δεν είχε απάντηση και την Τρίτη του Πάσχα δεύτερος γιατρός βρέθηκε θετικός.

Ο κ. Γιαννάκος είπε ακόμα πήραν δείγματα από τους γιατρούς που ήταν οι πιο στενές επαφές του γιατρού και εκκρεμούν δείγματα από άλλους συναδέλφους τους.

Είπε ακόμα ότι έγινε εργαστηριακός έλεγχος στους ασθενείς και βρέθηκαν όλοι αρνητικοί.

Αντικείμενο της έρευνας στο νοσοκομείο Νίκαιας αποτελεί το να ελεγχθεί εάν ευσταθεί η καταγγελία και σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο να διακριβωθεί εάν και για ποια πρόσωπα προκύπτουν αξιόποινες πράξεις.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι οι καταγγελίες δεν ευσταθούν τότε η υπόθεση θα τεθεί στο αρχείο ενώ σε διαφορετική περίπτωση οι εισαγγελικές αρχές θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια