Πανελλήνιες 2020: Τι θα συμβεί αν κάποιος υποψήφιος νοσήσει από κορωνοϊό

Ελλάδα
Πανελλήνιες 2020: Τι θα συμβεί αν κάποιος υποψήφιος νοσήσει από κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιγότεροι θα είναι οι μαθητές σε κάθε εξεταστική αίθουσα

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, δήλωσε σε τηλεοπτική της συνέντευξη πως  βούληση του υπουργείου είναι οι Πανελλήνιες 2020 να ξεκινήσουν εντός του Ιουνίου, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί περί τα μέσα Ιουλίου, το αργότερο.

Η κυρία Κεραμέως επανέλαβε, ωστόσο, ότι για το ζήτημα θα αποφασίσουν οι επιστήμονες της αρμόδιας επιτροπής για τον κορωνοϊό, του υπ. Υγείας.

Η κυρία Κεραμέως ξεκαθάρισε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους υποψήφιους των Πανελλήνιων 2020 που θα νοσήσουν από κορωνοϊό ή δεν θα μπορούν να μετακινηθούν λόγω επιβολής -τοπικών- μέτρων καραντίνας.

Ειδικότερα αυτοί οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν επαναληπτικές Πανελλήνιες εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, όπως ισχύει κάθε έτος για σοβαρούς υγείας ή ψυχικής οδύνης συνεπεία θανάτου συγγενούς α' βαθμού. Βάσει του κανονισμού, οι υποψήφιοι που θα αιτούνται επαναληπτική εξέταση θα πρέπει να προσκομίζουν πιστοποιητικό από νοσοκομείο.

Όπως σημείωσε η Νίκη Κεραμέως, το υπουργείο Παιδείας έχει επεξεργαστεί ένα ειδικό σχέδιο για τη διαδικασία των Πανελλήνιων 2020, που προβλέπει λιγότερους μαθητές σε κάθε εξεταστική αίθουσα. Το εν λόγω μέτρο, όπως εκτιμά το υπουργείο Παιδείας και ειδικοί, θα περιορίσει τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού κατά το διάστημα διεξαγωγής των Πανελλήνιων 2020.

Τέλος, η υπουργός Παιδείας, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων, τονίζοντας ότι είναι μια διαδικασία που θα γίνει σταδιακά και με προτεραιότητα τη Γ' Λυκείου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News