Αδειάζει η κλινική στο Περιστέρι – Στο σημείο ο Τσιόδρας

Ελλάδα
Αδειάζει η κλινική στο Περιστέρι – Στο σημείο ο Τσιόδρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζονται οι αιμοκαθαρίσεις, παρά τα κρούσματα

Σε εκκένωση της κλινικής «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι προχωρούν οι αρχές μετά τα 28 κρούσματα κορωνοϊού και τον θάνατο τριών ασθενών. Στην κλινική έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Σωτήρης Τσιόδρας προκειμένου να ενημερωθεί με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα από την κλινική σε άλλα νοσοκομεία τουλάχιστον έξι ασθενείς.

Σε εξέλιξη, πάντως, βρίσκεται η ιχνηλάτηση σε δύο ιδιωτικές κλινικές υγείας στην Αττική που εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού, ενώ, την ίδια στιγμή, έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Μέχρι στιγμής στην κλινική που βρίσκεται στα δυτικά προάστια, έχουν προκύψει 28 θετικά κρούσματα , 13 αφορούσαν  ασθενείς, 11 εργαζομένους και 4  αφορούσαν κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε ο συναγερμός στην ΓΓΠΠ. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, τρεις ασθενείς από την κλινική του Περιστερίου κατέληξαν έχοντας προσβληθεί από την covid-19.   Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ασθενείς που είχαν ραντεβού για αιμοκάθαρση σήμερα, πήγαν το πρωί στην κλινική  στο Περιστέρι.

Αναμένεται ωστόσο, μετά το σφράγισμα της κλινικής χθες,  οι ασθενείς να συνεχίσουν τη θεραπεία τους στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Όπως είπε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος  Χαρδαλιάς, η δομή στεγανοποιήθηκε και έχει τοποθετηθεί επιστημονικός  και διοικητικός υπεύθυνος. Στη δομή  στα νότια προάστια.,  με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους,  ελήφθησαν δείγματα από 130 εργαζομένους  και από όλους τους τρόφιμους και αναμένονται τα αποτελέσματα. Μέχρι τώρα στα 92  πρώτα αποτελέσματα που αφορούσαν τους εργαζομένους ήταν όλα αρνητικά .

"Οι επιστημονικά υπεύθυνοι θα ελεγχθούν  πειθαρχικά και  ποινικά σε σχέση με τα  πραγματικά περιστατικά  και κυρίως  για πιθανές ευθύνες ή αμέλεια στην τήρηση των διαδικασιών", είπε χθες ο κ. Χαρδαλιάς. Πρέπει, πρόσθεσε να   "είναι ξεκάθαρο ότι  εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όλων  όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανέναν". 

Σοβαρές καταγγελίες για ελλιπή μέτρα από ασθενείς

Όπως αναφέρει, την Πέμπτη πήγε στην κλινική για τρίπλεξ χωρίς να έχει λάβει μέτρα προστασίας καθώς κανένας από την κλινική δεν τον ενημέρωσε για την κατάσταση. Πριν από λίγη ώρα μάλιστα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν από την κλινική κι άλλα κρούσματα προκειμένου να διακομιστούν στα νοσοκομεία αναφοράς.

Την ίδια ώρα σοβαρά ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι η κλινική πραγματοποιεί ακόμα και τώρα αιμοκαθάρσεις στον πρώτο όροφο του κτηρίου όπου λειτουργεί η σχετική μονάδα. Στην κλινική κατά πληροφορίες κάνουν αιμοκαθάρσεις 50 ασθενείς οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και υπάρχει το ενδεχόμενο να νοσήσουν με τον ιό.

https://www.youtube.com/watch?v=fG47T_18aXA?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν ένας ασθενής επισκέφθηκε την κλινική την τη Μεγάλη Τρίτη, τη Μεγάλη Πέμπτη και το Μεγάλο Σάββατο προκειμένου να προχωρήσει σε αιμοκάθαρση. Ωστόσο το Μεγάλο Σάββατο, ο ασθενής παρουσίασε πυρετό και κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστεί στο «Θριάσιο» νοσοκομείο κι από εκεί στο ΝΙΜΤΣ όπου και τελικά κατέληξε χθες έχοντας προσβληθεί από τον Covid-19.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κλινική γίνονταν έλεγχοι κατά την είσοδο των ασθενών και του προσωπικού προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κάποιοι όμως καταγγέλλουν επώνυμα πως δεν υπήρξε ενημέρωση για τα κρούσματα στην κλινική.

Πηγή: protothema.gr, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News