Tablets και laptops σε μαθητές – Ποιοι τα δικαιούνται

Ελλάδα
Tablets και laptops σε μαθητές – Ποιοι τα δικαιούνται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται ο εξοπλισμός των σχολείων και στηρίζεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Με 6.200 tablet και 2.200 laptop, ενισχύεται ο τεχνολογικός εξοπλισμός όλων των γυμνασίων και λυκείων της χώρας, καθώς και σημαντικό ποσοστό σχολείων της πρωτοβάθμιας.

Πρόκειται για δωρεές αξίας μεγαλύτερης των 1,48 εκατομμυρίων ευρώ προς το Υπουργείο Παιδείας.

Οι δωρεές αυτές έρχονται να προστεθούν στις 9.000 συσκευές τάμπλετ αξίας 1 εκατ. ευρώ που προσέφεραν την περασμένη εβδομάδα ιδιωτικές εταιρείες, επιπλέον του τεχνολογικού εξοπλισμού που έχει ήδη διοχετευθεί στα ελληνικά σχολεία από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και του πρόσθετου που δρομολογείται μέσω ΕΣΠΑ.  

Πως θα χρησιμοποιούνται;

Τα τάμπλετ και οι φορητοί υπολογιστές θα αποτελούν περιουσία των σχολείων και θα διατίθενται σε μαθητές ή/και εκπαιδευτικούς για προσωρινή χρήση, προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αλλά και για να συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην εμβάθυνση των ψηφιακών δεξιοτήτων.  

Ο ακριβής αριθμός των συσκευών ανά σχολείο καθορίζεται με βάση το ύψος των δωρεών, το μαθητικό πληθυσμό και τον υφιστάμενο εξοπλισμό των σχολικών μονάδων.  

Ποιοι τα δικαιούνται;

Όπως έχει ήδη ενημερώσει το υπουργείο, προτεραιότητα δίνεται στη στήριξη οικογενειών, με κριτήρια το χαμηλό εισόδημα, την ανεργία γονέων/κηδεμόνων, τις μονογονεϊκές, τρίτεκνες, πολύτεκνες ή ορφανικές οικογένειες, τις ειδικές δυσκολίες ή τις εξαιρετικές επιδόσεις μαθητών.

Πηγή: lifo.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News