Ελλάδα

Δύο οι νεκροί στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι

Θα πραγματοποιηθεί εισαγγελική έρευνα για τις δύο ιδιωτικές κλινικές της Αττικής

Δύο είναι οι νεκροί στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, όπου εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το Έθνος, ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην ιδιωτική κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του ανέφερε πως τις τελευταίες 20 ώρες σήμανε συναγερμός στο υπουργείο Υγείας, την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ για 2 περιπτώσεις σε δομές υγείας.

Όπως έγινε γνωστό, θα πραγματοποιηθεί εισαγγελική έρευνα για τις δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα του νέου κορωνοϊού, σε ασθενείς και προσωπικό.

«Χτες, εντοπίστηκε 1 κρούσμα που μάλιστα κατέληξε σήμερα σε δομή με 300 τροφίμους και 170 εργαζόμενους. Περιμένουμε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων και μέχρι τώρα 92 τεστ σε εργαζόμενους είναι αρνητικά.

Σήμερα σε δομή υγείας σε περιοχή δυτικών προαστίων, είχαμε 28 κρούσματα, που αφορούν σε 13 τροφίμους 11 εργαζομένους και 4 για τους οποίους σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε η διαδικασία. Η δομή βρίσκεται σε καραντίνα, στεγανοποιήθηκε και παρακολουθούμε τα δείγματα. Έχουμε να συλλέξουμε ακόμα 45 δείγματα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η  διαδικασία ιχνηλάτησης.»

Σε δύο περιπτώσεις δεν υπήρχε επαγρύπνηση από υγειονομικούς, σημείωσε. Απρόσεκτη συμπεριφορά από λίγους κοστίζει σε όλους, υπογράμμισε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως οι επιστημονικοί υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και ποινικά για τυχόν ευθύνες που έχουν. «Δεν υπάρχουν εκπτώσεις για όσους διαχειρίζονται την ανθρώπινη ζωή», τόνισε.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια