Ελλάδα

Κατεπείγουσα έρευνα του εισαγγελέα για τα κρούσματα στις δύο κλινικές στην Αττική

Αναζητούνται ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της κλινικής

Εισαγγελική έρευνα για τις δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα του νέου κορωνοϊού, σε ασθενείς και προσωπικό.

Στην διαταγή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προχώρησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον ιστότοπο cnn.gr, για ενδεχόμενη κακουργηματικού βαθμού παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, θα διενεργηθεί η εισαγγελική έρευνα για τις δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική, σε Περιστέρι και Ελληνικό στις οποίες εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού σε ασθενείς και προσωπικό.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών ανέθεσε σε εισαγγελικό λειτουργό την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, τόσο για την κλινική στο Περιστέρι, όσο και για δεύτερη κλινική στην Γλυφάδα, με εντολή να ερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Η εντολή του κ. Ιωαννίδη είναι να ερευνηθεί αν οι υπεύθυνοι των δύο κλινικών παραβίασαν τα μέτρα πρόληψης για την διάδοση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα στον οποίο ορίζεται ότι «όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

  • με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων
  • με κάθειρξη έως 10 χρόνια αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί σε άνθρωπο
  • με κάθειρξη έως 10 χρόνια εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου
  • με ισόβια αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων».

Νωρίτερα, μιλώντας σε αυστηρό τόνο, Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκαν στα κρούσματα κορωνοϊού στις δύο ιδιωτικές κλινικές.

Κατά τη σημερινή του ενημέρωση ο κ. Χαρδαλιάς μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ότι σε δύο περιπτώσεις δεν υπήρχε επαγρύπνηση από υγειονομικούς και τόνισε ότι υπήρξε η απρόσεκτη συμπεριφορά από λίγους κοστίζει σε όλους.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως οι επιστημονικοί υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και ποινικά για τυχόν ευθύνες που έχουν. «Δεν υπάρχουν εκπτώσεις για όσους διαχειρίζονται την ανθρώπινη ζωή», τόνισε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια