Καταγγέλλουν πως δεν πληρώθηκαν εργαζόμενοι σε πλοία

Ελλάδα
Καταγγέλλουν πως δεν πληρώθηκαν εργαζόμενοι σε πλοία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσης δεν μπορούν να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ

Δεν έχουν λάβει τις δεδουλευμένες αποδοχές που οφείλονται, αλλά ούτε και το Δώρο Πάσχα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι σε πλοία.

Παράλληλα, καταγγέλλουν πως δεν μπορούν να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ.

Αναλυτικά, η καταγγελία:

«Από καταγγελίες ναυτεργατών, μελών πληρωμάτων, στα καράβια των ναυτιλιακών εταιρειών ANEK, SEAJET, ΑΝΜΕΖ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΑΝΕΣ, τους οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές και η καταβολή του Δώρου του Πάσχα με βάση την ΣΣΕ.

Απαιτούμε τον άμεσο έλεγχο των υπηρεσιών του ΥΕΝ με βάση τα καταγγελλόμενα, να ελεγχθεί η εφαρμογή της ΣΣ Εργασίας, τα καταθετήρια των ναυτιλιακών εταιρειών στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ναυτεργατών και την έγγραφη ενημέρωση μας.

Με βάση την ΠΝΠ οι ναυτεργάτες που ήταν προγραμματισμένοι για ναυτολόγηση μετά την 1η Απρίλη, παρότι βρίσκονται σε παρατεταμένη ανεργία, δεν εντάσσονται και δεν τους καταβάλλονται ούτε τα ελάχιστα της ειδικής επιδότησης των 800 ευρώ.

Επίσης, οι ναυτεργάτες που έχουν ενταχθεί στην ΠΝΠ για την επιδότηση, δεν εντάσσονται στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν εφαρμογή της μείωσης του 40% από το ενοίκιο κατοικίας.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν»

(Φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News