Ελλάδα

Τουρισμός: 1 δισ. ευρώ, με voucher για όλους, ζήτησε ο Κ. Μίχαλος

Πρόταση για voucher και διακοπές σε όλα τα τουριστικά καταλύματα της επιλογής των πολιτών

Την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, τουλάχιστον με 1 δισ. ευρώ μέσω διανομής voucher σε Έλληνες πολίτες ζήτησε εκ νέου από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο διαδικτυακού σεμιναρίου.

Στην παρέμβασή του ο κ. Μίχαλος επεσήμανε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ μεταξύ άλλων «Η Ελλάδα χειρίστηκε την υγειονομική κρίση με πολύ μεγάλη επιτυχία και τώρα πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα ώστε να διασφαλίσει την επιστροφή στην κανονικότητα και να επουλώσει τις πληγές που άφησε στην αγορά η πανδημία. Στο πλαίσιο αυτό, καταλυτική θα είναι και η παρέμβασή μας σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι με ημίμετρα, όπως αυτά που προτείνονται από τη Γερμανία και άλλες βόρειες χώρες, το πρόβλημα δε θα επιλυθεί. Σε κάθε περίπτωση, η ενίσχυση που θα πρέπει να υπάρξει στις οικονομίες των χωρών - μελών της ΕΕ συνολικά θα πρέπει να είναι υψηλότερη των 2 τρισ. Ευρώ όπως άλλωστε έχει γίνει στις ΗΠΑ, ενώ υπέδειξε ως βέλτιστη λύση την έκδοση ενός ευρωομολόγου για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού».

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, παρουσία του υπουργού Τουρισμού,ο κ. Μίχαλος επανέφερε την πρόταση των Επιμελητηρίων για τη διανομή voucher σε όλους τους Έλληνες πολίτες συνολικού ύψους ενός δισ. ευρώ.

Στο σεμινάριο έλαβαν μέρος ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών καθηγητής Δημήτριος Δημητρίου.

Αντικείμενο του προγράμματος θα πρέπει να είναι η επιδότηση των πολιτών για την πραγματοποίηση διακοπών σε όλα τα τουριστικά καταλύματα της επιλογής τους στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα θα μπορεί να υλοποιηθεί μετά και την άρση των μέτρων και συγκεκριμένα από την 1η Ιουλίου 2020 έως το τέλος του χρόνου. Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής θα εξειδικευτούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Όπως τόνισε ο κ. Μίχαλος, η τόνωση της εγχώριας ζήτησης είναι άκρως αναγκαία, καθώς ο τουριστικός τομέας στη χώρα μας παράγει το 30% του ΑΕΠ ενώ στα ελληνικά νησιά αντιπροσωπεύει πάνω από το 80% του τοπικού πλούτου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Πολιτεία θα υλοποιήσει την πρόταση αυτή για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού που είναι η βαριά βιομηχανία του τόπου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια