Συγκίνηση Μόσιαλου για το ζευγάρι που γιόρτασε 50 χρόνια γάμου στην εντατική

Ελλάδα
Συγκίνηση Μόσιαλου για το ζευγάρι που γιόρτασε 50 χρόνια γάμου στην εντατική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάρτηση του γνωστού καθηγητή

Με συγκίνηση αναφέρθηκε στο ζευγάρι με κορωνοϊό που γιόρτασε τα 50 χρόνια γάμου μέσα σε ένα ιταλικό νοσοκομείο, ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics. Ανθρώπινες ιστορίες όπως αυτές είναι πολλές στην Ιταλία που πλήττεται σφοδρά από τον ιό.

Στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Μια διαφορετική 50ή επέτειος γάμου.

Η Sandra και ο Giancarlo: αυτή είναι 71 και αυτός 73 ετών, στο νοσοκομείο Murri του Fermo, στην περιοχή Marche, διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, αλλά είναι και τώρα μαζί, ο καθένας στο κρεβάτι του.

Η Sandra νοσηλεύτηκε στην εντατική και αργότερα έφτασε και ο Giancarlo. Οι γιατροί και οι νοσοκόμες έκαναν τα πάντα για να τους κρατήσουν δίπλα-δίπλα στο ίδιο δωμάτιο, και όταν έμαθαν ότι επρόκειτο να γιορτάσουν τη χρυσή επέτειο του γάμου τους αποφάσισαν να τους κάνουν μια έκπληξη.

‘Έφερα πενήντα μικρές καρδιές που είχα στο σπίτι και ένα μικρό κέικ με ένα κεράκι που δεν το ανάψαμε (δεν μπορείς να έχεις ζωντανή φλόγα κοντά σε παροχή οξυγόνου)’, εξήγησε η Roberta Ferretti, η νοσοκόμα που παρακολουθεί το ζευγάρι.

‘Παίξαμε το γαμήλιο εμβατήριο, βάλαμε τα κρεβάτια τους κοντά-κοντά και αυτοί με τις λίγες δυνάμεις που τους έχουν απομείνει, πιάστηκαν χέρι-χέρι. Ήταν μια απίστευτη, μια πολύ όμορφη στιγμή. Αυτές είναι οι στιγμές που αξίζουν τις θυσίες μας αυτές τις μέρες»

(Από την Corriere della Sera)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News