Ελλάδα

Δημοσκόπηση: Το 76% θετικό για τα μέτρα της κυβέρνησης – Τι απαντούν για τα σχολεία;

Συμφωνεί με τα μέτρα της κυβέρνησης η πλειοψηφία των Ελλήων σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Κάπα  Research, , ωστόσο η ανησυχία μόλυνσης από τον κορωνοϊό, παρότι παραμένει σε σχετικά υψηλά επίπεδα, στο 68%.

Οι θετικές κρίσεις σύμφωνα με το iefimerida.gr κυμαίνονται σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά και φτάνουν το 76%, σημειώνοντας, πάντως, μικρή κάμψη από την τελευταία μέτρηση στα τέλη Μαρτίου. Αναφορικά με τα μέτρα οικονομικής στήριξης σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, 48% τα θεωρούν επαρκή ή μάλλον επαρκή και 40% ανεπαρκή ή μάλλον ανεπαρκή.

Αισιόδοξοι οι Έλληνες για τη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό

Οι θετικές εξελίξεις αναφορικά με την αντιμετώπιση της επιδημίας στη χώρα, ενισχύουν την αισιοδοξία των πολιτών καθώς το 44% αυτών δηλώνει αισιόδοξο. Στην ίδια κατεύθυνση, η ανησυχία μόλυνσης από τον κορωνοϊό, παρότι παραμένει σε σχετικά υψηλά επίπεδα (68% ανησυχούν πολύ ή αρκετά), σημειώνει σημαντική πτώση 18 μονάδων από το υψηλό 86% στα τέλη Μαρτίου. Σημειώνεται ότι ένα 5% θεωρεί ότι έχει προσβληθεί ήδη από τον κορωνοϊό – χωρίς όμως αυτό να έχει επιβεβαιωθεί με ιατρική εξέταση.

Άρση μέτρων, τι λέει το προσχέδιο: Από 4 Μαΐου έως 5 Ιουνίου θα ανοίγουν σταδιακά τα καταστήματα -Τι θα γίνει με παραλίες, ξενοδοχεία

Η κοινή γνώμη εμφανίζεται θετική (75%) απέναντι στο ενδεχόμενο σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων από τις αρχές Μαΐου. Το 31% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει ακόμη αρκετές αντοχές για να παραμείνει σε καραντίνα, οι υπόλοιποι είτε δεν αντέχουν τον περιορισμό για μεγάλο διάστημα (46%) είτε έχουν ήδη φτάσει στα όριά τους (21%).

Στις 18 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Μάλιστα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση έχει διευρυνθεί και η διαφορά τη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ η οποία φτάνει, πλέον, τις 18 μονάδες. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση “αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε” το 41,2% απαντά τη Νέα Δημοκρατία, το 23% τον ΣΥΡΙΖΑ, το 5% το ΚΙΝΑΛ, το 4,3% το ΚΚΕ, το 3,2% την Ελληνική Λύση και το 2,8% το ΜέΡΑ25.

4 στους 10 γονείς αρνητικοί για άνοιγμα των σχολείων

Τέλος τέσσερις στους δέκα  γονείς εμφανίζονται αρνητικοί ή αβέβαιοι για το αν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο εάν η πολιτεία ανοίξει τα σχολεία μέσα στον Μάιο. Περισσότεροι, πάντως, από τους μισούς και συγκεκριμένα το 55% των ερωτηθέντων εμφανίζονται έτοιμοι να επιστρέψουν στην κανονικότητα της καθημερινότητας τους. Από αυτούς το 26% αισθάνεται ήδη ασφάλεια να επιστρέψει κανονικά στη ζωή του ενώ οι άλλοι μισοί (29%) περιμένουν το σήμα της πολιτείας. Ενα 7% δηλώνει πως ίσως δεν επιστρέψει ποτέ ξανά στην προ-κορωνοϊού καθημερινότητά του.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια