Ελλάδα

Επιπλέον 20.000 προστατευτικές μάσκες από δωρεά της Κίνας

Τις παρέλαβε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Τις 20.000 προστατευτικές ιατρικές μάσκες, δωρεά από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, παρέλαβε σήμερα το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού, Γιώργου Κουμουτσάκου, και της πρέσβειρας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, Τσανγκ Τσιγιουέ.

Με πρόταση του κ. Κουμουτσάκου, 5.000 από τις μάσκες θα διατεθούν στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, λόγω της εκεί κατάστασης. Οι υπόλοιπες θα διατεθούν στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά.

Μετά την παραλαβή, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι η δωρεά της Κίνας "είναι ένα μήνυμα καλής συνεργασίας των κρατών μας προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια κοινή απειλή, η απειλή της πανδημίας, που ταλαιπωρεί εδώ και μήνες όλον τον κόσμο".

Από την πλευρά της η κ. Τσιγιουέ επισήμανε ότι "είναι, όπως καταλαβαίνουμε, μια κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα. Θεωρώ, όμως, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρει πολύ αποτελεσματικά μέτρα για την αποτροπή και τον έλεγχο της πανδημίας, τα οποία έχουν φέρει καλά αποτελέσματα". Η ίδια συνέχισε λέγοντας ότι "συνεργαζόμαστε με τις ελληνικές αρχές και ανταλλάσσουμε πληροφορίες και καλές πρακτικές, τις οποίες οι Κινέζοι γιατροί και νοσηλευτές έχουν αποκομίσει τους τελευταίους μήνες" και εξήγησε ότι "αυτές οι μάσκες δόθηκαν από συγκεκριμένες κινεζικές επιχειρήσεις". "Αναγνωρίζουμε ότι είναι μια κρίσιμη στιγμή για την πρόληψη του COVID-19 και χαιρόμαστε που μπορούμε να βοηθήσουμε. Η Ελλάδα και η Κίνα έχουν πολύ καλές σχέσεις και θεωρώ πως ο καλύτερος φίλος είναι αυτός που συμπαρίσταται στην ανάγκη", κατέληξε η πρέσβειρα της Κίνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια