Χαρδαλιάς: Η άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να έχουμε κρούσματα

Ελλάδα
Χαρδαλιάς: Η άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να έχουμε κρούσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σχέδιο χαλάρωσης θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός όταν έρθει η ώρα

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την διάρκειας της ενημέρωσης του ανέφερε πως είναι πλέον ξεκάθαρο πως τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε πετύχει πολλά με τις θυσίες μας.

Για το Κρανίδι, ανέφερε πως δεν έχει περισσότερα στοιχεία για ενημέρωση αυτή την στιγμή, πέρα από το γεγονός πως 177 δείγματα βρίσκονται σε φάση επεξεργασίας και αφορούν σε 177 δυνητικές επαφές «υψηλού» και «χαμηλού ρίσκου» επαφών με άτομα από την δομή.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε έκκληση στους κάτοικους της ευρύτερης περιοχής να μείνουν σπίτι για να διαφυλάξουμε τις ευπαθείς ομάδες και να μην υπάρξει εκτεταμένη διασπορά.

«Όλη αυτή η κατάσταση είναι δυναμική και κάθε νέο δεδομένο αλλάζει τις αποφάσεις», τόνισε.

Επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως μέχρι τις 27 Απριλίου ισχυούν στο ακέραιο τα μέτρα και η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή.

«Στους επόμενους μήνες θα χρειαστεί να πατάμε φρένο ή να επιστρέφουμε σε μέτρα, πάντα σε συνεργασία με τους ειδικούς, ανάλογα με τα δεδομένα. Δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση για να διαφυλάξουμε την Δημόσια Υγεία», ανέφερε.

Η κυβέρνηση μεθοδικά και λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα θα εξετάσει το σχέδιο χαλάρωσης το οποίο θα ανακοινωθεί όταν πρέπει από τον πρωθυπουργό, ξεκαθάρισε.

Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις τράπεζες η πληρωμή των συντάξεων θα γίνει όπως και τον Μάρτιο με διαφορετικές ημερομηνίες ανάλογα με τον ΑΜΚΑ.

Στις 27 Απριλίου θα ανοίξουν μόνο τα υποθηκοφυλακεία, τα ειρηνοδικεία και πρωτοδικεία για συγκεκριμένες διαδικασίες, μέσω των γραμματειών και χωρίς την συμμετοχή διαδίκων.

«Η προσπάθεια μας αποδίδει, το αποτέλεσμα είναι ακόμα εύθραυστο. Συνεχίζουμε να ακολουθούμε τα μέτρα και τους ειδικούς. Πρέπει να παραμείνουν προσηλωμένοι στο στόχο για να βγούμε νικητές», ανέφερε στο τέλος της ενημέρωσης του.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News