Ελλάδα

«Έρχεται» μπόνους στους εργαζόμενους στις ΜΕΘ των νοσοκομείων

Ποιοι το δικαιούνται - Πότε θα καταβληθεί  

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση αναμένεται να λάβουν οι εργαζόμενοι στις ΜΕΘ και ΜΑΦ που «μάχονται» με τον κορωνοϊό.

Ποιοι το δικαιούνται;

Σύμφωνα με τη διάταξη που προωθείται και αναμένεται να κυρωθεί με νόμο ή θα ενταχθεί στην επόμενη ΠΝΠ το «μπόνους» θα λάβουν τόσο οι γιατροί και οι νοσηλευτές όσο και το λοιπό βοηθητικό προσωπικό (προσωπικό καθαρισμού, τραπεζοκόμοι) που υπηρετεί σε νοσοκομεία (ΕΣΥ, πανεπιστημιακά και στρατιωτικά νοσοκομεία) παρέχοντας τις υπηρεσίες του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ή σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ασθενών νοσούντων από κορωνοϊό Covid-19.

Πότε θα καταβληθεί;

Σύμφωνα με τη διάταξη που αποκαλύπτει το ethnos.gr, το «μπόνους» θα καταβληθεί για το έτος 2020 ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση και θα είναι ίσο προς το ήμισυ ενός καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού. Η παροχή αυτή θα υπολογίζεται στον βασικό μισθό που έχει ο δικαιούχος και θα είναι ακατάσχετη.

Όπως αναφέρεται στην προτεινόμενη διάταξη: «Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται στο ακέραιο, εφόσον ο δικαιούχος μισθοδοτήθηκε για χρονικό διάστημα τουλάχιστον διμήνου από 25.2.2020 και εφεξής μέχρι και 30.6.2020, ως υπηρετών σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ή σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ασθενών νοσούντων από κορωνοϊό Covid-19».

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση χορηγείται στους δικαιούχους της από πόρους που μπορεί να προέρχονται από χρηματικές δωρεές ιδιωτών αποκλειστικά καταβαλλόμενες για το σκοπό αυτό, καθώς και από την έκτακτη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια