Υπουργείο Υγείας: Μόλις 7 νέα κρούσματα - Κανένας νέος θάνατος από κορωνοϊό

Ελλάδα
Υπουργείο Υγείας: Μόλις 7 νέα κρούσματα - Κανένας νέος θάνατος από κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

55 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ - 2.409 συνολικά τα κρούσματα

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό κ. Σωτήρης Τσιόδρας

Επτά νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσής του για την πανδημία του κορωνοϊού ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε «το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί μόλις επτά νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό τους να φθάνει τα 2.408».

Το πιο σημαντικό είναι ότι μέσα στο τελευταίο 24ωρο δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος από τον ιό, που σημαίνει ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους μέχρι και σήμερα από την έναρξη της πανδημίας του ιού στη χώρα μας ανέρχονται στους 121.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως: «Τα μέτρα που πήραμε μείωσαν κατά 80% τη διασπορά της νόσου στη χώρα μας», ενώ είπε ότι μέχρι τώρα παραμένουν 55 άνθρωποι στις ΜΕΘ και 51 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο.

*2.585.000 κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο

*Επτά νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2.408

*55 στις ΜΕΘ με διάμεση ηλικία τα 67 έτη

*51 ασθενείς έχουν βγει από τις ΜΕΘ

*Κανένας καταγεγραμμένος θάνατος το τελευταίο 24ωρο.

*Οι νεκροί παραμένουν 121

Είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας, ο ιός να εντοπίζεται σε χώρους όπου ζουν ευπαθείς ομάδες, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, ενώ τόνισε ότι σήμερα συζήτησαν για την σταδιακή άρση των μέτρων, τονίζοντας ότι «τα μέτρα περιόρισαν τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού».  

Σχετικά με τα σχολεία όπως είπε «συνεχίζεται η συζήτηση στην επιτροπή. Δεν θα παρθεί κάποια απόφαση σήμερα», ενώ σχετικά με μέτρα σε δομές υγείας σε 24 ώρες «θα υπάρξει τοποθέτηση της επιτροπής», όπως τόνισε.

Επίσης όπως είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας συζητήθηκε η χρήση υφασμάτινων μασκών, «η επιτροπή συζήτησε σοβαρά τη χρήση μάσκας και θα αφορά κλειστούς χώρους», είπε ενώ τόνισε πως «θα ακολουθήσει ειδική εκπαίδευση στη χρήση της μάσκας», ενώ επεσήμανε ότι «εξετάζεται ακόμα η ταχεία χρήση αντισωμάτων».

«Κάθε μέρα που περνάει μας οδηγεί στο στόχο μας. Περιμένουμε να  ξεκινήσει η συζήτηση για τη σταδιακή άρση των μέτρων», τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Νίκος Χαρδαλιάς: Σταδιακή η άρση των μέτρων

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε πετύχει πολλά και κάθε εβδομάδα που περνά μάς φέρνει πιο κοντά στον στόχο μας. Κατέστησε σαφές ότι τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου και αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι λήγουν στις 28 Απριλίου και ότι από την επόμενη Τρίτη επιστρέφουμε στους γνώριμους ρυθμούς.

«Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου. Η επιστροφή θα γίνει σταδιακά. Τους επόμενους μήνες είτε θα πατάμε φρένο, είτε θα παίρνουμε μέτρα εάν χρειαστεί. Ο οδηγός μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ότι η επιστροφή θα είναι σταδιακή και προσέθεσε ότι σταδιακή άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να έχουμε κρούσματα. Τους επόμενους μήνες θα χρειαστεί πολλές φορές ανάλογα με τις εξελίξεις είτε να πατάμε φρένο είτε να επιστρέφουμε στη λήψη κάποιων περιοριστικών μέτρων εφόσον προκύπτουν επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία θα αξιολογούνται σε καθημερινή βάση πάντα σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, σημείωσε.

Περαιτέρω ανέφερε ότι η κυβέρνηση μεθοδικά επεξεργάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο την ώρα που πρέπει θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός.

Ξεκαθάρισε ότι το μόνο μέτρο που αίρεται από την επόμενη εβδομάδα είναι ότι στις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία και για συγκεκριμένες διαδικασίες ανοίγουν τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία.

Απηύθυνε έκκληση σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Κρανιδίου, να παραμείνουν στο σπίτι και ανακοίνωσε ότι σε φάση επεξεργασίας στα εργαστήρια βρίσκονται 177 δείγματα από την περιοχή, που αφορούν σε 177 δυνητικές επαφές.

«Αυτό που μας διδάσκει το Κρανίδι είναι το πόσο επικίνδυνος είναι αυτός ο ιός. Απευθύνω έκκληση στους κατοίκους του Κρανιδίου να παραμείνουν στο σπίτι», είπε. «Παρακολουθούμε τα νέα δεδομένα που μας βοηθούν να πάρουμε αποφάσεις για το επόμενο βήμα», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News