Ν. Κεραμέως: Εντός του Ιουνίου οι Πανελλήνιες – Οι πιθανές ημερομηνίες έναρξης

Ελλάδα
Ν. Κεραμέως: Εντός του Ιουνίου οι Πανελλήνιες – Οι πιθανές ημερομηνίες έναρξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tα νεότερα για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Εντός του Ιουνίου θα γίνει η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Πρόσθεσε δε πως αυτές θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιουλίου.

Για να πραγματοποιηθούν ωστόσο, οι Πανελλαδικές έως τα μέσα Ιουλίου πρέπει να ξεκινήσουν εντός Ιουνίου, με πιθανές ημερομηνίες, σύμφωνα με πληροφορίες τις 22 και 29 Ιουνίου. Μέχρι στιγμής τόνισε πως δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για επανέναρξη των σχολείων.

Ωστόσο πολλά είναι τα σενάρια που εξετάζονται από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού και την επιστροφή των μαθητών στην κανονικότητα.

Προτεραιότητα η Γ' Λυκείου

Επικρατέστερο σενάριο είναι η επιστροφή των μαθητών της Γ' Λυκείου, για τους οποίους έχει ήδη ανακοινωθεί η μείωση της εξεταστέας ύλης ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί και o αριθμός των εισακτέων για τα Πανεπιστήμια.

Με αυτό το πλάνο, το υπουργείο προσανατολίζεται προς την σταδιακή επιστροφή των μαθητών της Γ' Λυκείου, σε διαφορετικές ημερομηνίες για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να μπορούν να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

Kathimerini.gr - lifo.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News