Σύψας: «Θα πηγαίνουμε για καφέ, αλλά… με αποστάσεις» - «Θα ισχύουν οι κανόνες των σούπερ μάρκετ»

Ελλάδα
Σύψας: «Θα πηγαίνουμε για καφέ, αλλά… με αποστάσεις» - «Θα ισχύουν οι κανόνες των σούπερ μάρκετ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα, Τετάρτη, η συνεδρίαση για την άρση των μέτρων  

Σήμερα, Τετάρτη, ξεκινάει η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Υγείας, με σκοπό να προχωρήσει σε εισηγήσεις προς την πολιτική ηγεσία για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Το παραπάνω ανέφερε ο λοιμωξοιολόγος Νίκος Σύψας σε εκπομπή του ΑΝΤ1. ΕίΟ ίδιος ανέφερε πως θα υπάρξει ένας «οδικός χάρτης» για το Μάιο και τον Ιούνιο, καθώς και συνεχής αξιολόγηση των μέτρων άρσης ανά 15 μέρες.

«Κύριο μέτρο, η απόσταση»

«Το κύριο μέτρο που θα παρθεί και θα αφορά πολλούς τομείς της ζωής μας θα είναι η απόσταση. Όπως πάμε τώρα στην τράπεζα και κρατάμε αποστάσεις, έτσι θα πηγαίνουμε και όλο το καλοκαίρι» ανέφερε.

Για τις καφετέριες τόνισε πως «ευτυχώς εδώ στην Ελλάδα έχουμε καλό καιρό οπότε θα κάτσουμε και στις καφετέριες για καφέ ή για φαγητό αλλά τα τραπεζάκια δεν θα είναι κοντά. Οπότε και για τις καφετέριες θα υπάρχει ο κανόνας της απόστασης και ο κανόνας πόσα άτομα θα είναι μέσα σε ένα χώρο, όπως δηλαδή ισχύει όλο αυτό τον καιρό και στα σούπερ μάρκετ».

Για την χρήση μάσκας τόνισε πως «έχει συμπληρωματικό ρόλο και σε καμία περίπτωση δεν αποκαθιστά την απόσταση και το καλό πλύσιμο των χεριών».

Ανέφερε πως οι μαθητές στα σχολεία θα πρέπει να γυρίσουν με κανόνες ενώ προανήγγειλε πως θα ανακοινωθεί σχέδιο από το υπουργείο Μεταφορών για την χρήση ΜΜΜ από τους πολίτες.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News