Η "συγγνώμη" του Σωτήρη Τσιόδρα

Ελλάδα
Η "συγγνώμη" του Σωτήρη Τσιόδρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια συγγνώμη θέλησε να ζητήσει κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Συγγνώμη για τη θλίψη , το στρες και τη σύγχυση που νοιώθουμε όλοι , με τις συνεχείς ανακοινώσεις για τα κρούσματα, τους θανάτους και όλες αυτές τις ειδήσεις καλείται ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας να μεταφέρει καθημερινά.   Όπως σχολίασε ακόμη και ο ίδιος βιώνει όλα τα παραπάνω συναισθήματα και γνωρίζει πολύ καλά ότι  πίσω από όλα αυτά υπάρχει  μια αβεβαιότητα. Όλες οι στρατηγικές ανέφερε ο κ. Τσιόδρας ενέχουν μια αβεβαιότητα.

«Το σημαντικό είναι οι ζωές που κερδήθηκαν και γλυτώσαμε τα χειρότερα με τον περιορισμό. Εξακολουθούμε να πηγαίνουμε καλά και αυτό οφείλεται στη συμπεριφορά όλων μας.Θα γίνει η χαλάρωση των μέτρων σταδιακά και με προσοχή. Δεν θα θέλαμε να ανακάμψει η πανδημία μετά από μια τόσο επιτυχημένη πορεία ακόμη και με πάνω από 100 νεκρούς είναι μια παγκόσμια επιτυχία».

Πότε θα πάμε σε άρση των μέτρων

Ειδική αναφορά έκανε στα ειδικά μαθηματικά εργαλεία που έχουν «δημιουργήσει» έλληνες επιστήμονες και που δίνουν τη δυνατότητα στους ειδικούς να παρακολοθούν και να ερμηνεύουν τις τάσεις τις επιδημίας σε πραγματικό χρόνο. Με αυτά τα «εργαλεία» θα γίνει η εκτίμηση για την άρση των μέτρων. Και οι ανακοινώσεις θα έρθουν μέσα στις επόμενες ημέρες. Ο κ. Τσιόδρας ακόμη επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντική σε αυτή τη φάση η κλιμάκωση της επιδημιολογικής επιτήρησης.Γι΄ αυτό και λήφθηκε σχετική απόφαση για καραντίνα σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όπως σήμερα έγινε στα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτι της Ξάνθης. Το ίδιο όμως ισχύει και σε ατομικό επίπεδο. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε σχολιαστικοί με την ατομική μας υγιεινή , να επιτηρούμε εμείς οι ίδιοι την υγεία μας και να ακολουθούμε τα μέτρα με συνέπεια.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News