Ποιος ο σχεδιασμός για τα τεστ κατά την άρση των μέτρων στη χώρα μας

Ελλάδα
Ποιος ο σχεδιασμός για τα τεστ κατά την άρση των μέτρων στη χώρα μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εμείς σχεδιάζαμε την επόμενη ημέρα που είναι η μαζική διενέργειά τους», τόνισε ο κ. Τσιόδρας κατά τη σημερινή του ενημέρωση

Αναφορικά με τα τεστ και πόσο πίσω είναι η χώρα μας συγκριτικά με άλλες χώρες όπως η Γερμανία και η Βρετανία, τέθηκε ερώτημα στον καθηγητή Λοιμωξιολογίας κ. Τσιόδρα, καθώς αυτό δημιουργεί και μία ανασφάλεια στον Έλληνα πολίτη, ο οποίος θα περάσει κάποια στιγμή σταδιακά στην επόμενη ημέρα.

Με εμφανή τη στέρηση πώς μπορεί η Ελλάδα να περάσει σταδιακά στην επόμενη ημέρα. Πώς μπορεί ο εργαζόμενος να πάει ελεύθερα στη δουλειά του, αν δεν γνωρίζει ότι είναι αρνητικός στον κορωνοϊό, ή ότι έχει αντισώματα, ήταν το ερώτημα και ο κ. Τσιόδρας απάντησε τονίζοντας ότι μπορεί να έχουν προχωρήσει άλλες χώρες σε αυτή τη διαδικασία, όμως, την ώρα που γινόταν αυτό «εμείς σχεδιάζαμε την επόμενη ημέρα που είναι η μαζική διενέργεια τεστ».

Ο κ. Τσιόδρας, τόνισε χαρακτηριστικά: «Όντως φαίνεται ότι κάποιες χώρες έχουν κάνει παραπάνω τεστ, αλλά δεν είναι πάντα με τα ίδια κριτήρια. Δηλαδή κάποιες χώρες έχουν κάνει ανισομερή κατανομή των τεστ σε ανθρώπους οι οποίοι είναι υγιείς και δεν έχουν πολλά προβλήματα υγείας σε σχέση με άλλες χώρες που έχουν επικεντρωθεί στην... κορυφή του παγόβουνου».

Τόνισε πως: «Εμείς ήμασταν τυχεροί γιατί καταγράφαμε πολύ καλά αυτή την κορυφή και όσο υπήρχαν προβλήματα στην επάρκεια των τεστ. Εμείς σχεδιάζαμε την επόμενη ημέρα που είναι η μαζική διενέργειά τους».

Όπως διευκρίνισε: «Αυτά τα τεστ είναι δύο ειδών, το ένα είναι το μοριακό της διάγνωσης, το οποίο για όσους έχουν συμπτώματα και δεύτερο να ελέγχεις ειδικές κατηγορίες πληθυσμού οι οποίες είναι στην πρώτη γραμμή. π.χ. νοσοκομεία. Να ελέγξεις τις ευάλωτες ομάδες, πρόσφυγες, ρομά. Το κάνουμε ήδη αυτό και σε οποιονδήποτε έχει συμπτώματα».

Ο κ. Τσιόδρας, αναφέρθηκε και σε μία τρίτη κατηγορία στην οποία «χρησιμοποιείς τον μοριακό έλεγχο για επιδημιολογικό σκοπό, που καταγράφεις ανθρώπους με συμπτώματα – ένα τυχαίο ποσοστό στα κέντρα υγείας στην πρωτοβάθμια υπηρεσία, σε γιατρούς του δικτύου οι οποίοι συμμετέχουν για να έχεις μία πορεία της εικόνας του ιού στη χώρα σου».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News