Έληξε η καραντίνα στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» - Η διαδικασία επαναπατρισμού

Ελλάδα
Έληξε η καραντίνα στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» - Η διαδικασία επαναπατρισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα στοιχεία από τις τακτικές πτήσεις και πτήσεις επαναπατρισμού

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του ανέφερε πως τις τελευταίες μέρες κάναμε ένα σημαντικό βήμα στην κοινή μας προσπάθεια.

«Ο ελληνικός λαός τήρησε στην συντριπτική του πλειοψηφία τα μέτρα, δείχνοντας συλλογική υπευθυνότητα. Η Ελλάδα διακρίνεται ως υπόδειγμα σε παγκόσμιο επίπεδο», τόνισε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ευχαρίστησε τους Έλληνες για την υποδειγματική τους συμπεριφορά, όμως υπενθύμισε πως η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και δεν έχουμε διαφύγει τον κίνδυνο.

«Ξέρουμε ότι υπάρχει ανυπομονησία, όμως θα γυρίσουμε στην κανονικότητα σταδιακά μόνο όταν τα στοιχεία δείξουν πως τα μέτρα δεν έχουν πια λόγω ύπαρξης», ανέφερε.

Για οποιοδήποτε μέτρο χαλάρωσης των περιορισμών, ανέφερε πως θα υπάρξει έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση, όπως έγινε και στις προηγούμενες φάσεις. Τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά, δεν χρειάζεται εφησυχασμός.

Στο επιχειρησιακό μέτωπο, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως «επισκεφτήκαμε το Κρανίδι και μας απασχολεί η κατάσταση εκεί μετά το θετικό κρούσμα. Αναμένουμε τα εργαστηριακά αποτελέσματα και θα πάρουμε μέτρα αν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

Για τα στοιχεία των πτήσεων των τελευταίων ημερών ανέφερε πως στην χώρα έφτασαν 10 πτήσεις, 8 τακτικές και 2 επαναπατρισμού, με συνολικά 643 επιβάτες ενώ από το σύνολο των επιβατών μόνο 3 δείγματα ήταν θετικά. Για όσους τα δείγματα ήταν αρνητικά, μόλις περάσουν τις 14 μέρες καραντίνας, μπορούν να συνεχίσουν με τους γνωστούς περιορισμούς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως η καραντίνα στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» έληξε και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία επαναπατρισμού των αλλοδαπών επιβαινόντων.

Ήδη επαναπατρίστηκαν το Μεγάλο Σάββατο 160 πολίτες Τουρκίας που αναχώρησαν οδικώς.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να επαναπατριστούν και πολίτες από την Μολδαβία και την Ρουμανία οδικώς, μέσω Βουλγαρίας, ενώ 76 Ινδονήσιοι αναμένεται να επαναπατριστούν αύριο.

Επίσης, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού παρατείνεται ο περιορισμός κίνησης των πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης μέχρι 27 Απριλίου με ελαφρά τροποποίηση των ωρών κίνησης. Ειδικότερα, ο περιορισμός ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 14:00 έως τις 22:00 και το Σαββατοκύριακο από τις 10:00 έως 22:00.

«Έχουμε διανύσει σημαντικό μέρος της διαδρομής. Ας συνεχίσουμε να δείχνουμε την ίδια αποφασιστικότητα και πειθαρχία», ανέφερε στο τέλος της ενημέρωσης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News