Υπουργείο Υγείας: Μόλις 10 νέα κρούσματα - 116 οι νεκροί στη χώρα

Ελλάδα
Υπουργείο Υγείας: Μόλις 10 νέα κρούσματα - 116 οι νεκροί στη χώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

2.245 συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα - 61 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ

Δέκα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόδρας

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας στην καθιερωμένη ενημέρωσή του για την πανδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, σήμερα Δευτέρα του Πάσχα, ανακοίνωσε μόλις 10 νέα κρούσματα, με το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας να ανέρχεται πλέον στα 2.245.

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι βρίσκονται 61 άνθρωποι, ενώ 116 είναι οι συμπολίτες μας, όπως είπε, που έχασαν τη ζωή τους. Να σημειωθεί ότι 44 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Επίσης η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 95% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας, έχουν συνολικά ελεγχθεί 54.344 κλινικά δείγματα. Τα 570 κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 950 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ σημείωσε πως αυτή είναι μία πολύ μοναδική ευκαιρία για να μπορέσουν οι πολίτες να βελτιώσουν τη διατροφή τους, καθώς μπορούν να μαγειρεύουν σπιτικό φαγητό.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σε νέες μελέτες αντισωμάτων, σημειώνοντας ότι «ο ακριβής αριθμός εξαρτάται από διαφορετικούς παράγοντες στην κάθε χώρα». Πρόσθεσε ότι «δεν γνωρίζουμε αν τα ανιχνευόμενα αντισώματα θα μας προστατέψουν και για πόσο καιρό. Δεν έχουμε συνολική ανοσία από τον ιό σε μεγάλο βαθμό».

Ν. Χαρδαλιάς: «Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως τις 27 Απριλίου»

Τις τελευταίες ημέρες ένα είναι σίγουρο ότι κάναμε ένα σημαντικό βήμα στην κοινή μας προσπάθεια, είπε κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Κάναμε ένα βήμα μπροστά, ο ελληνικός λαός τήρησε τα μέτρα και τις μέρες του Πάσχα. Θα θυμόμαστε αυτό το Πάσχα ως ένα εξαιρετικό παράδειγμα συλλογικής υπευθυνότητας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς οι παραβάτες ήταν λίγοι αλλά επανέλαβε ότι τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως και τις 27 Απριλίου καθώς όπως τόνισε, ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει.

«Οι Έλληνες μπορούμε ενωμένοι να καταφέρουμε πολλά. Όταν υπάρχει ατομική και συλλογική ευθύνη δεν χρειάζεται Αστυνομία. Υπενθυμίζω ότι τα περιοριστικά μέτρα εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο», όπως είπε.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τη σταδιακή άρση των μέτρων στη χώρα μας όπως και στην ΕΕ, αλλά όπως υπογράμμισε η όποια άρση θα ξεκινήσει βήμα -βήμα όταν κριθεί ότι δεν υπάρχουν οι λόγοι που τα επέβαλαν.

«Η κυβέρνηση προετοιμάζεται με σχέδιο και μέθοδο για την σταδιακή άρση των μέτρων- Βήμα-βήμα με σταθερές κινήσεις. Το σίγουρο είναι ότι τα μέτρα ισχύουν ως και τις 27 Απριλίου. Υπομονή ώστε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη οριστικά, τίποτα δεν έχει κριθεί, χρειάζεται εγρήγορση και επιφυλακή», κατέληξε.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News