default-image

Ηλίας Μόσιαλος για τα σχολεία: Παράδειγμα η Δανία με μαθήματα στην ύπαιθρο

Ελλάδα
Ηλίας Μόσιαλος για τα σχολεία: Παράδειγμα η Δανία με μαθήματα στην ύπαιθρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι εκτίμησε για την αποκλιμάκωση μιλώντας στον ΣΚΑΪ

Στο θέμα των σχολείων και τον τρόπο που θα ανοίξουν αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- ο καθηγητής του London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς Οργανισμούς, Ηλίας Μόσιαλος.Όπως είπε «η επαναλειτουργία των σχολείων  θα κριθεί από τα αποτελέσματα, που θα παρουσιαστούν στις αρχές Μαΐου.

Το παράδειγμα της Δανίας

Όσον αφορά τη μέθοδο που θα ακολουθηθεί στην Ελλάδα για το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Μόσιαλος ανέφερε σύμφωνα με tanea.gr ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη  Δανία, όπου οι χώροι διδασκαλίας έχουν αναδιαταχθεί, τα περισσότερα μαθήματα γίνονται  στην ύπαιθρο, τηρείται η απόσταση ασφαλείας των 2 μέτρων και τα παιδιά πλένουν κάθε ώρα τα χέρια τους.

Ακόμα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ για το ενδεχόμενο της άρσης των περιοριστικών μέτρων, είπε ότι η στρατηγική της χώρας θα πρέπει «να ξεκινήσει από το πρόβλημα που είναι οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι που πρέπει να προστατέψουμε» και τα μέτρα δεν πρέπει να αποκλιμακωθούν για αυτές τις ομάδες.

«Με την αποκλιμάκωση, πρέπει να πάρουμε ένα μεγαλύτερο ρίσκο»

Μάλιστα όπως είπε αν ο κορωνοϊός δεν γίνει εποχική νόσος, τα μέτρα θα πρέπει να παραταθούν για τις ομάδες αυτές ακόμα και το καλοκαίρι. Για τους εργαζόμενους που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες, τόνισε πως θα πρέπει να γίνει πρόβλεψη για να δουλεύουν από το σπίτι. «Εάν αρχίσουμε να έχουμε αποκλιμάκωση αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να πάρουμε ένα μεγαλύτερο ρίσκο αφού ο κορωνοϊός δεν έχει εξαλειφθεί από την ανθρωπότητα κι επομένως θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί από εδώ και πέρα, επιστρέφοντας σταδιακά στην καθημερινότητα μας»

Ακόμα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη φθίνουσα πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, λέγοντας ότι αυτό οφείλεται στην έγκυρη λήψη μέτρων.

Επίσης επανέλαβε τη θέση του ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει πατέντα αν βρεθεί το εμβόλιο και να γίνει μαζική παραγωγή, ενώ αναφέρθηκε και στον Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος όπως είπε πως προετοιμάζει 7 εργοστάσια παραγωγής για να μπορεί να προχωρήσει σε μαζική παραγωγή, αν δεν υπάρξουν περιορισμοί.

Για τη μελέτη του Στάντφορντ

Τέλος  τόνισε πως δεν γνωρίζουμε το επίπεδο της ανοσίας παγκοσμίως και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του γύρω από την μελέτη του Στάνφορντ -που κάνει λόγο για περίπου  100.000-200.000 κρούσματα στην Ελλάδα- καθώς η αποδοχή της ως δεδομένο, αυτομάτως θα ίσχυε πως στην Νέα Υόρκη έχουν νοσήσει από κορωνοϊό το 78%-125% του πληθυσμού, γεγονός που από μόνο του είναι εξωπραγματικό.

''Δεν υποτιμώ τα αποτελέσματα" κατέληξε ο κος Μόσιαλος εκτιμώντας εντούτοις πως αυτά αφορούν περισσότερο την συγκεκριμένη περιοχή στην οποία έγινε η μελέτη και όχι όλον τον κόσμο. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News