Θεσσαλονίκη: Στον Εισαγγελέα ο 45χρονος που περιέλουσε με βενζίνη τον πατέρα του και τον έκαψε ζωντανό

Ελλάδα
Θεσσαλονίκη: Στον Εισαγγελέα ο 45χρονος που περιέλουσε με βενζίνη τον πατέρα του και τον έκαψε ζωντανό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως εκτυλίχθηκε η οικογενειακή τραγωδία που συγκλόνισε τη Θεσσαλονίκη, ανήμερα του Πάσχα

Στον Εισαγγελέα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα οδηγηθεί ο 45χρονος άνδρας, που συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, για υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος του 85χρονου πατέρα του, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια φωτιάς, μέσα στο σπίτι του.

Πως έγινε η τραγωδία

Ο 45χρονος γιος της τετραμελούς οικογένειας που διέμενε στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας, φέρεται να περιέλουσε τον 86χρονο πατέρα του με βενζίνη και να του έβαλε φωτιά, έπειτα από διαπληκτισμό με τον πατέρα του, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να βρει φρικτό θάνατο.

Από την πυρκαγιά που επεκτάθηκε γρήγορα στο διαμέρισμα, υπέστησαν εγκαύματα τόσο η μητέρα όσο και ο αδερφός του 45χρονου φερόμενου ως δράστη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Η σύζυγος του 86χρονου θύματος αλλά και ο δεύτερος γιος του, ηλικίας 46 ετών, μεταφέρθηκαν με εγκαύματα σε νοσοκομείο της πόλης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ακόμα άτομο, σε διπλανό του διαμερίσματος μπαλκόνι, αντιμετώπισε καρδιοαναπνευστικά προβλήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του σαρανταπεντάχρονου περιλαμβάνει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας, εμπρησμού και παράβασης του νόμου περί όπλων.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που κατέφθασαν στο σημείο, μετά από τηλεφώνημα που πραγματοποιήθηκε στις 07:20, κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, εντόπισαν νεκρό τον ηλικιωμένο, ενώ απομάκρυναν από γειτνιάζον διαμέρισμα στο οποίο κατέφυγαν, τόσο τη σύζυγό του, ηλικίας 81 ετών, όσο και τον έτερο γιο τους.

Ο 45χρονος συνελήφθη έπειτα από την άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι ο φερόμενος ως δράστης είχε διαφύγει αρχικά της σύλληψης όμως τελικά οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν αρκετές ώρες αργότερα.

(Φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News