Ελλάδα

Κικίλιας: Μετά τις 27 Απριλίου ανακοινώσεις για χαλάρωση μέτρων

«Τα σχολεία θα ανοίξουν αλλά με επιφυλάξεις και προϋποθέσεις», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε πως οι ανακοινώσεις για τη χαλάρωση των μέτρων απαγόρευσης, θα γίνουν μετά τις 27 Απριλίου.

Όπως προβλέπει, η έως τότε τήρηση των μέτρων «θα οδηγήσει, κατά τη γνώμη μου, σε νέα μείωση της επιδημιολογικής καμπύλης και θα δώσει στους ειδικούς επιστήμονες τη δυνατότητα να εισηγηθούν την αποκλιμάκωση των μέτρων με μεγαλύτερη ασφάλεια. Η σταδιακή άρση των μέτρων δεν θα είναι άνευ όρων, αλλά αντίθετα με προϋποθέσεις, έτσι ώστε να μη διακινδυνεύσουμε μετά από τόση ταλαιπωρία και τόσες απώλειες ένα δεύτερο κύμα διασποράς του κορωνοϊού».

Τα σχολεία θα ανοίξουν, αλλά με προϋποθέσεις και προφυλάξεις, τονίζει στην ίδια συνέντευξη, επισημαίνοντας πως «κύριο μέλημά μας είναι τα παιδιά, που φέτος δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις και περνούν μεγάλη αγωνία».

Αναφερόμενος στους ηλικιωμένους, ο Β. Κικίλιας είπε πως «έχουμε ιερή υποχρέωση να τους προστατεύσουμε περισσότερο από όλους. Τους ζητούμε να επιδείξουν υπομονή σε αυτή τη δύσκολη φάση του περιορισμού που ζουν. Αποδείξαμε ότι πραγματικά νοιαζόμαστε για αυτούς. Μόλις οι επιστήμονές μας δώσουν το πράσινο φως, οι περιορισμοί θα αρθούν».

Τέλος ο υπουργός Υγείας, μιλώντας για την επόμενη μέρα του ΕΣΥ, είπε πως στόχος του Υπουργείου είναι να φτάσει τις 1.200 κλίνες ΜΕΘ, δηλαδή να έχουμε και στη χώρα μας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που είναι 12 κρεβάτια ΜΕΘ για 100.000 πολίτες.

Πηγή: athensvoice.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια