Ζωντανά η αφή του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο

Ελλάδα
Ζωντανά η αφή του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κλίμα κατάνυξης γίνεται η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο. Πρώτη φορά ο ναός δεν κατακλύζεται από εκατοντάδες Ιερείς και πιστούς από όλο το κόσμο.

Το Άγιο Φως θα φτάσει στην Αθήνα γύρω στις έξι το απόγευμααπό τα Ιεροσόλυμα, εκτίμησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης. Ξεκαθάρισε εκ νέου ότι το 'Αγιο Φως δεν θα διανεμηθεί ούτε σε πιστούς ούτε σε ναούς, τονίζοντας πως αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας υγείας.

Από το αεροδρόμιο το 'Αγιο Φως θα μεταφερθεί απευθείας και θα φυλαχθεί στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, στην Πλάκα και δεν θα διανεμηθεί σε πιστούς και σε ναούς. 

Από την Ελλάδα έχουν μεταβεί  στο Ισραήλ με αεροπλάνο της Aegean μόνο ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Δαμιανός και ένας βοηθός του. Στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου κ. Δαμιανός θα παραλάβει στα σκαλιά του αεροπλάνου το 'Αγιο Φως από τον Έλληνα πρόξενο στα Ιεροσόλυμα, τον κ. Σοφιανόπουλο, ο οποίος θα το μεταφέρει από τον Πανάγιο Τάφο με αυτοκίνητο του ελληνικού προξενείου, ενδεχομένως με κάποια συνοδεία της ισραηλινής αστυνομίας. Έπειτα το αεροσκάφος θα αναχωρήσει για το Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου θα το υποδεχθούν σε μια λιτή υποδοχή ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Βλάσης και ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος. Στην υποδοχή του Αγίου Φωτός θα παραβρεθούν συνολικά, με την μπάντα και το άγημα, 17 άτομα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News