Ελλάδα

Μητσοτάκης: Σταδιακή χαλάρωση μέτρων τον Μάιο εκτός απροόπτου

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την απόφαση του lockdown, την οικονομία και τον Σωτήρη Τσιόδρα

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφάσισε την εφαρμογή του lockdown: «Θυμάμαι μία σύσκεψη στις 7 Μαρτίου, μία μεγάλη σύσκεψη που στην ουσία είχαμε όλο το υπουργικό συμβούλιο, στην οποία η αντίδραση του οικονομικού επιτελείου ήταν: "Παναγία μου! Αν κλείσουμε, θα καταστραφούμε, μην το κάνεις!". Και δύο μέρες μετά, πήρα την απόφαση να κλείσω τα σχολεία. Και μετά, να κλείσουμε και τα καταστήματα». 

Όσον αφορά στην προοπτική άρσης κάποιων περιοριστικών μέτρων ο πρωθυπουργός «δείχνει» ως πιθανότερο μήνα τον Μάιο: «Πιστεύω ότι στα τέλη του μήνα θα έχουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα, ώστε τον Μάιο να αρχίσουμε, σταδιακά, αν δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή, να χαλαρώνουμε τα μέτρα. Αλλά η χαλάρωση αυτή θα γίνεται βήμα-βήμα». 

Σε ό,τι αφορά το οικονομικό σκέλος και τον αντίκτυπο της πανδημίας στην αγορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προβλέπει πως η ύφεση φέτος θα είναι βαθιά, αλλά στο καλό σενάριο που δίνεται λύση από τους επιστήμονες στην υγειονομική κρίση, η ανάκαμψη του 2021 θα ξεπεράσει την πτώση του 2020: «Ξέρω ότι θα έχουμε μία βαθιά ύφεση το 2020. Αλλά υπό την προϋπόθεση ότι η επιστήμη θα δώσει τις απαντήσεις που τώρα περιμένουμε, η ανάκαμψη το 2021 θα είναι μεγαλύτερη για την Ελλάδα από όση θα είναι η ύφεση του 2020.» 

«Το γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε όλοι μαζί την πανδημία και τις συνέπειές της με μία πειθαρχία, ίσως απροσδόκητη για πολλούς, δείχνει ότι τελικά έχουμε αντοχές.(...) Τα δύσκολα θα τα ξεπεράσουμε μαζί και θα τα ξεπεράσουμε γρήγορα», προσθέτει ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως μέσα από την υγειονομική κρίση, το εθνικό σύστημα υγείας της Ελλάδας θα γίνει μακροπρόθεσμα πανευρωπαϊκό σημείο αναφοράς.  

Από την συνέντευξη δεν λείπει ούτε η αναφορά στον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, για τον οποίο λέει πως: «είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν είναι απλώς εξαιρετικά καταρτισμένος επιστημονικά, αλλά και κάποιος με πολύ μεγάλες προσωπικές και ανθρώπινες ευαισθησίες. Ένας πραγματικός γιατρός!» 

Πηγή: Έθνος

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια