Το «στοίχημα» της Ελλάδας: Επέστρεψε σχεδόν στο σημείο «μηδέν» και εξέπληξε την Ευρώπη

Ελλάδα
Το «στοίχημα» της Ελλάδας: Επέστρεψε σχεδόν στο σημείο «μηδέν» και εξέπληξε την Ευρώπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μηδενίζει τα κρούσματα - Γιατί η χώρα μας θα μπορούσε να γίνει… παράδειγμα προς μίμηση για όλο τον κόσμο

Τόπο φαίνεται πως έπιασαν – μέχρι στιγμής – οι «θυσίες» των Ελλήνων, η τήρηση των μέτρων απαγόρευσης και η έγκαιρη επέμβαση της Κυβέρνησης.

Τα νούμερα είναι αδιάψευστος μάρτυρας της τεράστιας βελτίωσης που παρατηρείται καθημερινά στον αριθμό κρουσμάτων και θυμάτων από τον κορωνοϊό. Μάλιστα η μείωση καθημερινά τις τελευταίες ημέρες είναι κατά μέσο όρο 15% και έτσι φτάσαμε στο εντυπωσιακό νούμερο των 15 κρουσμάτων μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.

Η επίδοση αυτή δικαιώνει την αυστηρή πολιτική της καραντίνας και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλο τον πλανήτη και φυσικά και για την Ευρώπη.

Μάλιστα με μόλις 15 κρούσματα ημερησίως η Ελλάδα επέστρεψε σχεδόν στο σημείο «μηδέν» της 3ης Μαρτίου όταν και ανακοινώθηκαν τα πρώτα κρούσματα. Η Ελλάδα με τα 15 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης βρισκόταν, για πρώτη φορά, στη χαμηλότερη θέση όλων των χωρών στα Βαλκάνια. Πανευρωπαϊκά μεταξύ 49 κρατών βρίσκεται στην 38η θέση μπροστά από τη Λετονία και όλα τα μικροκράτη της «Γηραιάς Ηπείρου» όπως η Μάλτα, το Λιχνεστάιν, η Ανδόρα, τα νησιά Φερόε, το Γιβραλτάρ και το Βατικανό.

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως μεταξύ των 49 χωρών με τους περισσότερους ασθενείς σε αναλογία 1.000.000 κατοίκων η Ελλάδα μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης βρισκόταν στην 41η θέση με 212 ασθενείς ενώ αξιοζήλευτη θέση σε σχέση με τον πληθυσμό της κατέχουν ακόμα η Πολωνία με 209, η Ρωσία με 191 ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται η Ουκρανία με μόλις 95 ασθενείς σε 1.000.0000.

Στην κατάταξη με τις χώρες με τους περισσότερους νεκρούς ανά 1.000.000 κατοίκους η Ελλάδα μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης βρισκόταν στην 34η θέση με επίδοση μόλις 10 θανάτους, ενώ σε λίγο καλύτερη θέση βρίσκεται η Αλβανία, η Πολωνία και η Μάλτα.

(Η ημερήσια πορεία ασθενών και θυμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα)

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News