Υπουργείο Υγείας: Μόλις 15 νέα κρούσματα - 105 θάνατοι

Ελλάδα
Υπουργείο Υγείας: Μόλις 15 νέα κρούσματα - 105 θάνατοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

2.207 συνολικά τα κρούσματα - 69 ασθενείς διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ

Τρεις νέους θανάτους ανακοίνωσε ο Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη σημερινή του ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, μέσα σε ένα 24ωρο σημειώθηκαν τρεις νέοι θάνατοι με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των ασθενών που έχουν χάσει τη ζωή τους ανέρχεται σε 105 άτομα συνολικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, μέσα σε ένα 24ωρο σημειώθηκαν μόλις 15 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων να φτάνει τα 2.207.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, 69 άτομα είναι διασωληνωμένα. Σε νοσοκομεία όλης της επικράτειας νοσηλεύονται 69 ασθενείς διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 68 έτη. Οι 13 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. 33 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73 έτη και το 89,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. Οι 29 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας σε όλον τον κόσμο έχουν καταγραφεί πάνω από 2.109.000 κρούσματα και 137.060 θάνατοι, ενώ από το ξέσπασμα της πανδημίας, περισσότεροι από 526.000 ασθενείς ανάρρωσαν και έγιναν καλά.

Όπως είπε έχει γίνει ανάλυση τεσσάρων κορωνοϊών. Αυτοί ανιχνεύονται από τον  Δεκέμβριο, τον Απρίλιο και τον Μάιο και συμπεριφέρονταν σαν εποχικοί ιοί. Οι μελέτες, όπως είπε, με αντισώματα θα βοηθήσουν για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει με αυτόν τον ιό.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σε μελέτες που έχουν γίνει και δείχνουν τη σημαντική έλλειψη ανοσίας. Μίλησε για την ανάγκη επαγρύπνησης τους επόμενους μήνες, ενώ τόνισε για άλλη μία φορά πόσο σημαντικά είναι τα μέτρα υγιεινής και διατήρησης της απόστασης μεταξύ μας. «Αυτοί είναι οι κύριοι βοηθοί μας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις σημερινές ημέρες οι οποίες όπως είπε έχουν έναν θρησκευτικό χαρακτήρα. Αναφέρθηκε σε μία προσωπική του εμπειρία όταν ήταν φοιτητής και είπε χαρακτηριστικά: «Όταν πριν 30 χρόνια πήγα σαν φοιτητής στο Άγιο Όρος, ένας μοναχός μου είπε πως "η αρετή του ανθρώπου δεν είναι πλυμένα ρούχα που τα κρεμάμε στο μπαλκόνι". Η πίστη είναι εσωτερικό βίωμα, στάση ζωής. Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Εκκλησία και τους πιστούς, που αδελφωμένοι ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών για την προστασία της υγείας όλων μας».

Τόνισε επίσης: «Παίρνω το παράδειγμα μου από τα μικρά παιδιά που έχουν πολύ μεγάλη πίστη σε σχέση με εμάς. Τα παιδιά ξέρουν να συγχωρούν με θεϊκή απλότητα».

Τον διπλασιασμό των προστίμων ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς

Από τις 21:00 το Μεγάλο Σάββατο μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα τη Δευτέρα του Πάσχα επεκτείνεται σε όλη τη χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ταυτόχρονα για το ίδιο διάστημα η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ο κωδικός Β4 θα ελέγχεται σαρωτικά, ενδελεχώς από τα όργανα ελέγχου σε όλη τη χώρα σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται αποκλειστικά μόνο για δύο όχημα κατ’ όχημα. Ανακοίνωσε πω ς καταχρηστική χρήση της περίπτωσης Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Επανέλαβε πως την ημέρα του Πάσχα θα ισχύσουν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, τα οποία τηρεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Η πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε έχει αλλάξει τα πάντα γύρω μας, έχει επηρεάσει τον τρόπο που βιώνουμε αυτές τις άγιες ημέρες, ανέφερε.

Επικαλούμενος σχετικές μετρήσεις, σημείωσε πως οι 9 στους 10 συμπολίτες μας δηλώνουν ότι θα γιορτάσουν με βάση τους κανόνες που επιβάλουν οι συνθήκες, θα ακολουθήσουν τις οδηγίες και εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του. Επισήμανε ότι αποδεικνύουν ότι η αγάπη τους προς την πατρίδα, τον συνάνθρωπο είναι πραγματική.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Χαρδαλιάς σε ασθενείς να μπορούν να μισθώνουν ξενοδοχείο με ενημέρωση του γιατρού σε συγκεκριμένο τηλέφωνο. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, τόνισε «πως ασθενείς από την επαρχία έχουν την δυνατότητα να μεταφερθούν προς την Αθήνα για ακτινοθεραπεία».

Όλα μεν πάνε καλά όμως είναι σημαντικό να συνεχίσουμε, χωρίς εξαιρέσεις, την προσπάθεια, επισήμανε και προσέθεσε: «Η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι ηλεκτρονική, άρα δεν χρειάζεται οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας να μετακινούνται. Η ημερομηνίας λήξης είναι η 30η Ιουνίου, δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News