Λαμία: «Εισβολή στις εκκλησίες!» - Καλούν πιστούς να… σπάσουν την καραντίνα

Ελλάδα
Λαμία: «Εισβολή στις εκκλησίες!» - Καλούν πιστούς να… σπάσουν την καραντίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Αρχές, ήδη, «παρακολουθούν» σχετικές ομάδες στο Facebook!

Το φετινό Πάσχα μας θέλει μακριά από τις εκκλησίες, για την προστασία μας από τον κορωνοϊό, ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στη Λαμία, που… επαναστατούν και με μηνύματά τους σε αφίσες και τρικάκια παροτρύνουν τους πιστούς να αγνοήσουν τα περιοριστικά μέτρα και να πάνε στην εκκλησία.

Ειδικότερα, ένας ή παραπάνω άγνωστοι δράστες κόλλησαν το μήνυμα σε εικόνισμα στη συμβολή της οδού Καζούλη με Υψηλάντη στο κέντρο της Λαμίας, για να στείλει μηνύματα απείθειας κατά παράβαση και των εντολών της Ιεράς Συνόδου.

Το μήνυμα που αναρτήθηκε, ίσως όχι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο, αναφέρει: «ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!! ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ… ΑΛΛΙΩΣ ΣΚΛΑΒΙΑ».

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το ίδιο μέσο, στην περιοχή του Δομοκού κάποιοι πέταξαν «τρικάκια» με το ίδιο περιεχόμενο.

Παρόμοιο μήνυμα εντοπίστηκε και στον περιβάλλοντα χώρο του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα Λαμίας.

Σημειώνεται ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει απλώσει «δίχτυ», ώστε να εντοπίζονται όσοι θέλουν να παρασύρουν μέσω social media κόσμο να συγκεντρωθεί το επόμενο τριήμερο έξω από εκκλησίες.

Ειδικότερα, οι Αρχές παρακολουθούν ήδη ομάδες στο Faceboοk που καλούν τους πολίτες είτε να πάνε στις εκκλησίες, είτε να συγκεντρωθούν σε διάφορα σημεία.

Tα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, έχουν ανιχνεύσει πληθώρα μηνυμάτων «αντάρτικου», από την πλευρά των πολιτών, σε ομάδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: cnn.gr

(Εσωτερικές φωτογραφίες: lamiareport.gr)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News