Ελλάδα

Χαρδαλιάς: Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε μέρες και γιορτές – Συζητήσεις για χαλάρωση μετά τις 27 Απριλίου

«Τις γιορτές σκεφτόμαστε λογικά και σε λίγο καιρό θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω»

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του ανέφερε πως η προσπάθεια συνεχίζεται και είναι απαραίτητο να συνεχίσουν οι συμπολίτες να υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Πολιτείας.

Όλα τα μέτρα ισχύουν επακριβώς και για την Κυριακή του Πάσχα, «ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε μέρες και γιορτές, συνεπώς ισχύον οι ίδιοι περιορισμοί», τόνισε.

«Δεν πρέπει να καταστρέψουμε σε λίγες ώρες όλα αυτά που έχουμε καταφέρει με στερήσεις τόσες εβδομάδες- έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά για το πότε θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων.

«Τα αισιόδοξα στοιχεία που βλέπουμε θα αλλάξουν δραματικά, αν χαλαρώσουμε. Μέχρι τις 27 Απριλίου τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα».

Στο επιχειρησιακό μέτωπο ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για εντατικοποίηση των ελέγχων σε κομβικά σημεία των οδικών δικτύων.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 1200 έλεγχοι σε κοινότητες Ρομά στην Θεσσαλία.

«Ο οποιοσδήποτε εφησυχασμός μπορεί να μας φέρει εβδομάδες πίσω. Κάθε «γιορτινή» διάθεση και μάζωξη αποτελεί δυνητικό κίνδυνο. Τις γιορτές σκεφτόμαστε λογικά και σε λίγο καιρό θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω.»

Για τις συζητήσεις που υπάρχουν για άρση ή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως είναι πολύ νωρίς να συζητάμε το οτιδήποτε.

«Μόνο μας μέλημα, μέχρι τις 27 Απριλίου, είναι η απαράβατη τήρηση των μέτρων. Οποιαδήποτε χαλάρωση μπορεί να μας φέρει εξ απροόπτου. Μετά από αυτήν την ημερομηνία, με βάση τα δεδομένα θα ανοίξουμε τη συζήτηση για χαλάρωση μέτρων».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια