Ελλάδα

1,5 εκ. € από τον ΤΑΡ για την υποστήριξη υγειονομικών υπηρεσιών σε Ελλάδα, Αλβανία και Ιταλία

Στόχος της πρωτοβουλίας να υποστηρίξει τις προσπάθειες των τοπικών υγειονομικών υπηρεσιών να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες υποχρεώσεις τους στην περιοχές αυτές

Ποσό ύψους 1,5 εκατ. ευρώ θα διαθέσει ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP) για να υποστηρίξει το έργο των υγειονομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, την Αλβανία και την Ιταλία, κατά της πανδημίας του COVID-19.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΡ, Luca Schieppati, δήλωσε σχετικά: «Ο COVID-19 και οι επιπτώσεις του διαμορφώνουν μία δύσκολη πραγματικότητα για όλους μας. Στον ΤΑΡ παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και συνεισφέρουμε στην αποτροπή της περαιτέρω διασποράς του ιού, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών και εφαρμόζοντας σειρά μέτρων. Παράλληλα, προσπαθούμε να υποστηρίξουμε τις τοπικές κοινότητες που μας φιλοξενούν».

Το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ -δηλαδή 500.000 ευρώ σε κάθε φιλοξενούσα χώρα- πρόκειται να διατεθεί για την προμήθεια εξειδικευμένου νοσοκομειακού εξοπλισμού, μέσων ατομικής προστασίας, φαρμάκων κ.λπ., σύμφωνα με τις ανάγκες των αρμόδιων υπηρεσιών

Παράλληλα, σε συνεργασία με τις εργολήπτριες εταιρείες Bonatti και J&P Avax, ο ΤΑΡ προσέφερε δύο οικίσκους τύπου isobox που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της κατασκευής του αγωγού και τα οποία παραδόθηκαν στους Δήμους Καστοριάς και Άργος Ορεστικού, για να αξιοποιηθούν ως επικουρικές ιατρικές εγκαταστάσεις. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να υποστηρίξει τις προσπάθειες των τοπικών υγειονομικών υπηρεσιών να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες υποχρεώσεις τους στην περιοχές αυτές.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια