Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ : «Οι νοσηλεύτριες δε μπορούν να είναι φύλακες»

Ο Μιχάλης Γιαννάκος ζήτησε από την Πολιτική Προστασία να τοποθετήσει φύλακες στη μονάδα που φιλοξενεί τους 32 Ρομά

Αισιόδοξη εικόνα για τα νοσοκομεία της χώρας δείχνει ο απολογισμός της ΠΟΕΔΗΝ με τα κρεβάτια των ΜΕΘ να απελευθερώνονται το ένα μετά το άλλο ωστόσο μελανό σημείο στην όλη επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα αποτελεί η συμπεριφορά των Ρομά που φιλοξενούνται σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος «οι νοσηλεύτριες φοβούνται γιατί πολλές φορές εμφανίζουν επιθετικότητα οι φιλοξενούμενοι» και ζητάει την παρέμβαση της Πολιτικής Προστασίας για να τοποθετηθούν φύλακες.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται με το νοσηλευτικό προσωπικό που μετακινείται από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας στο χώρο φιλοξενίας σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης που βρίσκεται στη Νίκαια της Λάρισας και το οποίο έχει επιταχθεί  και φιλοξενούνται  32 Ρομά που είναι θετικοί στον κορωνοϊό χωρίς συμπτώματα. Οι νοσηλεύτριες φοβούνται γιατί πολλές φορές οι νοσηλευόμενοι εμφανίζουν επιθετικότητα».

«Οι νοσηλεύτριες δε μπορούν να είναι φύλακες»

Και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ συμπληρώνει: «Οι νοσηλεύτριες είναι ντυμένες με τις στολές υψηλής προστασίας και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις. Μας μεταφέρουν ότι φοβούνται πολύ. Δεν κατανοούμε τι χρειάζεται το νοσηλευτικό προσωπικό σε μια δομή που δεν έχει κανείς από τους φιλοξενούμενους συμπτώματα. Κανονικά θα έπρεπε να προστατεύεται με άλλο τρόπο. Οι νοσηλεύτριες δε μπορούν να εκτελούν χρέη που θα έπρεπε να έχουν φύλακες. Μάλιστα η μετακίνηση τους εκεί είναι με προφορικές εντολές. Καλούμε τη Πολιτική Προστασία να βρει άλλο τρόπο φύλαξης των ανθρώπων. Φυσικά δεν υπάρχει πρόβλημα να επισκέπτονται κάποια ώρα οι επαγγελματίες υγείας και να ελέγχουν τη κατάσταση των φιλοξενούμενων».

«Αδειάζουν τα νοσοκομεία»

Σχετικά με τον απολογισμό στις ΜΕΘ ο Μιχάλης Γιαννακός δίνει αισιόδοξη εικόνα: Λιγοστεύουν τα περιστατικά με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αναφοράς σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Στο ΑΧΕΠΑ στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 9 ασθενείς από 14 τη περασμένη εβδομάδα. Σήμερα αποσωληνώθηκε ένας 44χρονος. Στις κλινικές νοσηλεύονται 20 ασθενείς από 50 τη περασμένη εβδομάδα. Κανένα ύποπτο κρούσμα δεν υπάρχει στις κλινικές εν αντιθέσει με τη περασμένη εβδομάδα που ήταν πολλά».

Στο «Σωτηρία» στις κλινικές νοσηλεύονται 99 ασθενείς και στις ΜΕΘ 14 ασθενείς. Την περασμένη εβδομάδα ήταν 97 ασθενείς στις κλινικές και στις ΜΕΘ 20 ασθενείς.

Θα πρέπει να λάβουμε υπ όψιν και τα 10 περιστατικά που νοσηλεύονται στις κλινικές είναι  από τη προνοϊακή μονάδα ηλικιωμένων.

Στο «Αττικό» νοσηλευονται 21 ασθενείς στις κλινικές και τη περασμένη εβδομάδα νοσηλεύονταν 30 ασθενείς. Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 5 ασθενείς. Σήμερα αποσωληνώθηκε ένας και τη περασμένη εβδομάδα νοσηλεύονταν 8 ασθενείς. Στη Μονάδα λοιμώξεων νοσηλεύονται 5 ασθενείς από 7 την περασμένη εβδομάδα.

Στο περιφερειακό αναφοράς το πανεπιστημιακό Λάρισας, στη Μονάδα λοιμώξεων νοσηλεύονται 3 ασθενείς και τη περασμένη εβδομάδα 8 ασθενείς», κατέληξε ο Μιχάλης Γιαννάκος, ενώ έστειλε και μήνυμα ενόψει των ημερών του Πάσχα: «Η πτωτική πορεία των κρουσμάτων θα παραμείνει μένοντας σπίτι. Αυτές τις ώρες σκεφτείτε τους υγειονομικούς που θα περάσουν Πάσχα μέσα στα νοσοκομεία».

Πηγή: Έθνος

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια