Ελλάδα

Ιερέας που κοινώνησε πιστούς στο Κουκάκι: «Η Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδει ασθένειες - Δεν απαγορεύεται»

Η ανάρτηση του π. Γεωργίου Σχοινά στο Facebook

Με μία ανάρτηση στο Facebook και μετά την παρέλευση του αυτοφώρου που κινήθηκε σε βάρος του, ο ιερέας από το Κουκάκι, ο οποίος κοινώνησε πιστούς την Κυριακή των Βαΐων, αποφάσισε να υπερασπιστεί την απόφασή του.

Ο ίδιος τονίζει ότι σέβεται τις αποφάσεις του Κράτους και της Εκκλησίας και γι’ αυτό λειτούργησε κεκλεισμένων των θυρών «μολονότι αντιληφθήκαμε την ύπαρξη αρκετών πιστών που είχαν κολλήσει κυριολεκτικά τα πρόσωπά τους στις πόρτες και τα παράθυρα του ναού».

«Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας χτυπούσαν επιμόνως την εξωτερική θύρα του ιερού κάποιοι γονείς με τα παιδάκια τους και ζητούσαν να κοινωνήσουν», αναφέρει ο ίδιος.

Ενώ προσθέτει πως: «Η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται γιατί όχι μόνο δεν μεταδίδει ασθένειες, αλλά μεταδίδει το σώμα και το αίμα του Χριστού που είναι η ζωή μας».

Μάλιστα, αναφέρει ότι κοινώνησε παιδιά και γονείς προτρέποντας να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας.

(Φωτογραφία zougla.gr)

«Συγχωρώ όσους εκφράστηκαν ή εκφράζονται προσβλητικά και ανοίκεια τόσο για εμένα ως Ιερέα και την υπευθυνότητά μου, όσο και για τα Αγιαστικά μέσα της Εκκλησίας μας» αναφέρει προς το τέλος της δημοσίευσής του.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια