Χαρδαλιάς: Σε διαφορετικές ημερομηνίες οι συντάξεις τον Απρίλιο

Ελλάδα
Χαρδαλιάς: Σε διαφορετικές ημερομηνίες οι συντάξεις τον Απρίλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με βάση τον ΑΜΚΑ και τον φορέα για την αποφυγή συνωστισμού

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του, ανέφερε πως οι συντάξεις θα καταβληθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες τον Απρίλιο, για την αποφυγή συνωστισμού , με βάση το τελευταίο ψηφίο στον ΑΜΚΑ.

* Στις 22 Απριλίου, Τετάρτη του Πάσχα, για συνταξιούχους ΙΚΑ, ΟΤΕ, Τραπεζών, των οποίων το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1 3 5 7 9.

* Στις 24 Απριλίου (Παρασκευή μετά το Πάσχα) για συνταξιούχους ΙΚΑ, ΟΤΕ, Τραπεζών, των οποίων το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0 2 4 6 8.

* Στις 27 Απριλίου (Δευτέρα) για συνταξιούχους ΟΑΕΕ, ΟΓΑ,ΕΤΑΑ, ανεξάρτητα από το ψηφίο που λήγει ο ΑΜΚΑ.

* Στις 29 Απριλίου (Τετάρτη) για συνταξιούχους Δημοσίου, ΝΑΤ, ΔΕΗ, και ΕΤΑΠ ΜΜΕ.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, επανέλαβε πως η Mεγάλη Εβδομάδα, δεν θα θυμίζει αυτό που ξέρουμε, αλλά είναι η απαραίτητη συνθήκη για να μειωθεί η διασπορά της νόσου.

Ξεκαθάρισε πως δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων την Κυριακή του Πάσχα. «Είναι ο δικός μας Γολγοθάς που πρέπει να ανέβουμε για να έρθει η Ανάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις λειτουργίες, δήλωσε τα εξής: «Οι λειτουργίες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών και οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για όλη την εβδομάδα. Θα εφαρμοστεί ο νόμος χωρίς εξαιρέσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία τήρησε τις απαγορεύσεις, εκτός από δύο εξαιρέσεις. Δεν είναι περισσότερο πιστοί από άλλους, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών μας».

Αναφερόμενος στην Ξάνθη, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως «τo θετικό κρούσμα από τον καταυλισμό των Ρομά μας δημιούργησε ανησυχία. Οριοθετήθηκαν οι περιοχές ελέγχου, οργανώσαμε την αντιπροσωπευτικότητα των δειγμάτων, προχωρήσαμε στην λήψη 335 δειγμάτων και αναμένουμε αποτελέσματα».

Στην συνέχεια, ανακοίνωσε πως αύριο λήγει η καραντίνα στις περιοχές Εχίνος Ξάνθης και Φούστανη Πέλλας.

Παράλληλα, θα υπάρξει παράταση της καραντίνας, στην Μεσοποταμία Καστορίας για 10 μέρες.

Παρατείνονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας έως και τις 27/4 στους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδας και Νεστορίου, ενώ θα υπάρξει και περιορισμός κυκλοφορίας έως τις 20/4 στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης και την παραλίμνια περιοχή Ιωαννίνων.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως χθες έγιναν έλεγχοι σε οίκους ευγηρίας σε όλο το λεκανοπέδιο, όχι μόνο στην Νέα Μάκρη και διαμήνυσε ότι «η προστασία και η διαφύλαξη των συμπολιτών μας που είναι σε ευπαθείς ομάδες είναι αδιαπραγμάτευτη, οι έλεγχοι θα είναι ενδελεχείς και κάθε παράβαση θα αντιμετωπίζεται ως απειλή κατά της ανθρώπινης ζωής.»

Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς, υπογράμμισε.

«Τίποτα δεν έχει κριθεί. Κάθε μέρα είναι και ένα διαφορετικό στοίχημα στη μάχη μας κατά του ιού. Έχουμε διανύσει μεγάλο δρόμο, ας μην λυγίσουμε στο τέλος», δήλωσε ολοκληρώνοντας την ενημέρωση του.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News