Ελλάδα

Αδέλφια από την Ελλάδα στην… «καραντίνα» της Ανταρκτικής, της Αρκτικής και του... διαστήματος

Ένας γιατρός και ένας πολιτικός μηχανικός στην απομόνωση της Ανταρκτικής και της Αρκτικής

Δύο αδέλφια από τη Λάρισα, επιστήμονες, έφυγαν από την πατρίδα τους για την μακρινή Ανταρκτική και Αρκτική για να δώσουν σάρκα και οστά στα όνειρά τους. Τα δύο αδέλφια βιώνουν ηθελημένα την καραντίνα και συγκλονίζουν με την ιστορία τους.  

Σύμφωνα με το ethnos.gr, δύο αδέλφια από τη Λάρισα ήθελαν να κάνουν το παιδικό τους όνειρο πραγματικότητα και τα κατάφεραν. Κοίταζαν το φεγγάρι και τα αστέρια όπως όλοι οι πιτσιρικάδες κι έλεγαν ότι θα γίνουν αστροναύτες, θα πάνε στο φεγγάρι κι ό,τι άλλο λέμε στην τρυφερή παιδική ηλικία με το άγνωστο και το αχανές του σύμπαντος που μας συγκλονίζει.

Ο Αδριανός Γολέμης σπούδασε γιατρός στο ΑΠΘ. Ο αδελφός του, ο Άρης πολιτικός μηχανικός. Τα άφησαν όλα και πήγαν στην Ανταρκτική και στην Αρκτική για να δώσουν σάρκα κι οστά στα όνειρά τους.

Ο Αδριανός μέχρι πριν από έναν μήνα ήταν στην Γερμανία. Το 2014 δούλεψε για ένα χρόνο σε καραντίνα στο σταθμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στην Ανταρκτική συλλέγοντας στοιχεία από πειράματα για να υπάρξει επεξεργασία τους.

Ο Άρης σχεδιάζει μικρούς και γρήγορους δορυφόρους για το Πανεπιστήμιο Luleå University of Technology στη Βόρεια Σουηδία, στην Αρκτική δηλαδή! Μάλιστα οι δύο δορυφόροι που σχεδιάζει μαζί μια ομάδα άλλων συναδέλφων του θα τεθούν σε πολική τροχιά στα επόμενα δύο χρόνια.

Το larissanet τους εντόπισε στη Θεσσαλονίκη και τους ζήτησε να ξετυλίξουν το κουβάρι της ιστορίας τους. Ο Αδριανός δουλεύει σε νοσοκομείο της περιοχής και ο Άρης μόλις πριν από λίγες ημέρες ήρθε από τη Σουηδία και βρίσκεται σε 14ήμερη καραντίνα.

«Δούλεψα σε απομόνωση στην Ανταρκτική για έναν χρόνο για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος – Σχεδιάζουμε δύο δορυφόρους στη Βόρεια Σουηδία που θα τεθούν σε πολική τροχιά στο διάστημα, σε δύο χρόνια – Στην καραντίνα χρειάζεται να επεκτείνεις τα αποθέματα υπομονής που έχεις και να δεις τα πράγματα από την σκοπιά του άλλου» σχολιάζουν τα δύο αδέλφια μιλώντας για την... καραντίνα που βιώνουν ηθελημένα και στέλνουν το μήνυμα στους παραβατικούς συμπολίτες μας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια