12 θετικά κρούσματα κορωνοϊού στο γηροκομείο που μπήκε σε καραντίνα

Ελλάδα
12 θετικά κρούσματα κορωνοϊού στο γηροκομείο που μπήκε σε καραντίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο νοσοκομείο 10 ηλικιωμένοι – Εξετάστηκαν, συνολικά, 112 άτομα

Συναγερμός σήμανε στο Υπουργείο, μετά την ανακοίνωση των 12 θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε γηροκομείο στη Νέα Μάκρη.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, από τα 122 δείγματα που εξετάστηκαν, τα 12 βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Από τα θετικά, τα 10 ανήκουν σε ηλικιωμένους και τα δύο σε εργαζόμενους.

Μάλιστα, οι 10 ηλικιωμένοι, εισήχθησαν στο νοσοκομείο "Σωτηρία".

Είχε προηγηθεί ένα ακόμα κρούσμα το οποίο οδήγησε τις αρχές να προχωρήσουν σε ιχνηλάτηση στο γηροκομείο. Συνολικά τα κρούσματα που σχετίζονται με το γηροκομείο στη Νέα Μάκρη ανέρχονται σε 13.

Σε καραντίνα το γηροκομείο

Υπενθυμίζεται πως ήδη από χτες, το γηροκομείο στο οποίο φιλοξενούνται δεκάδες ηλικιωμένοι βρέθηκε στο μικροσκόπιο των υγειονομικών αρχών μετά τον εντοπισμό εργαζόμενου ο οποίος είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Έτσι, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προχώρησε σε ελέγχους στους ηλικιωμένους και στο προσωπικό. Από το βράδυ της Κυριακής μάλιστα, ο χώρος του γηροκομείου τέθηκε σε καραντίνα με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρησης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

Η ανακοίνωση του Χαρδαλιά:  

«Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στην Νέα Μάκρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12 Απριλίου 2020, σχετικός έλεγχος από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο ανωτέρω οίκος ευγηρίας τέθηκε από σήμερα το βράδυ σε καραντίνα από την Ελληνική Αστυνομία και μέχρι ολοκλήρωσης των ελέγχων».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News