Ελλάδα

Η Τουρκία επιχειρεί να στείλει στην Ελλάδα μετανάστες με κορωνοϊό

Η Τουρκία προσπαθεί να προωθήσει στην Ελλάδα μετανάστες με κορωνοϊό - Εκτιμάται, ότι οι προκλητικές υπερπτήσεις F-16 πάνω από της Λέσβο έγιναν γιατί αποκαλύφθηκαν οι ενέργειές τους

Η Τουρκία φέρεται να προσπαθεί να προωθήσει στην Ελλάδα μετανάστες που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό καθώς υπάρχουν συγκεντρώσεις μεταναστών παράλια της Μικράς Ασίας.

Συγκεκριμένα, από έγκυρες πληροφορίες έχουν εξακριβωθεί συγκεντρώσεις μεταναστών στα δυτικά μικρασιατικά παράλια, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από οικισμούς του εσωτερικού της χώρας με λεωφορεία. Κατά τις ίδιες πηγές, πολλοί από αυτούς ήταν στο Παζάρ Κουλέ, απέναντι από τις Καστανιές, και η Τουρκία φαίνεται ότι θα επιχειρήσει να τους μεταφέρει στην Ελλάδα μέσω ενός νέου οργανωμένου σχεδίου.

Ποιο είναι αυτό; Η στρατοχωροφυλακή και η τουρκική αστυνομία θα έχει ουσιαστικά τον ίδιο ρόλο που είχε και στις πρόσφατες επιχειρήσεις στον Έβρο: Να κατευθύνει, δηλαδή, τους μετανάστες και να τους οδηγήσεις στην Ελλάδα. Αυτές, εξάλλου, ήταν και οι εντολές του Τούρκου υπουργού εσωτερικών Σουλεϊμαν Σοϊλού ο οποίος είχε διαμηνύσει πει ότι θα εξακολουθήσουν να στέλνουν μετανάστες στην Ευρώπη.

Η σύνδεση με τις παραβιάσεις τουρκικών F-16

Εκτιμάται, μάλιστα, ότι οι σημερινές προκλητικές υπερπτήσεις F-16 πάνω από της Λέσβο έγιναν γιατί αποκαλύφθηκαν οι ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης.

Με την αποκάλυψη των προθέσεών αυτών και την άμεση ενεργοποίηση των ελληνικών δυνάμεων (Λιμενικό Σώμα, ΕΛ.ΑΣ. και Ενόπλων Δυνάμεων) τα τουρκικά μαχητικά δεν δίστασαν να κατεβούν στα 5.000 πόδια βορείως της Λέσβου όπου επιχειρούσε το αεροσκάφος της FRONTEX (Βρετανικό) και να το παρενοχλήσουν.

Συνωστισμένοι μετανάστες στη Τουρκία

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία για το σχέδιο της Αγκυρας έχουν διασταυρωθεί και από «διαύλους» ΜΚΟ. Στρατιωτικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε πλήρη ετοιμότητα και δεν πρόκειται να επιτρέψουν παράνομες διελεύσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια