Ελλάδα

Λάρισα - Κορωνοϊός: Θετικά στον ιό μόλις 4 από τα 333 άτομα που ελέγχθησαν στον οικισμό Ρομά

Αισιόδοξα είναι τα νέα από τα τεστ που έγιναν στους κατοίκους του οικισμού Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, καθώς ελάχιστα βγήκαν θετικά.

Σύμφωνα με αναφορές από τα τοπικά μέσα της Λάρισας, από τα 133 δείγματα που ελήφθησαν χθες και εξετάστηκαν στο εργαστήριο της πόλης βγήκαν θετικά στον κορωνοϊό τρία άτομα. Από τα 200 δείγματα που εξέτασε ο ΕΟΔΥ βρέθηκε μόλις ένα άτομο θετικό στον κορωνοϊό. Επομένως από τα συνολικά 333 δείγματα που εξετάστηκαν για κορωνοϊό, θετικά ήταν μόνο τα 4.

Να σημειωθεί, σύμφωνα με το iefimerida.gr, ότι πέρα από τον 32χρονο Ρομά που ήταν και ο ασθενής μηδέν στον οικισμό, από την αρχική εξέταση 29 δειγμάτων για κορωνοϊό, βρέθηκαν 20 άτομα θετικά στον ιό. Επομένως με τα μέχρι τώρα δεδομένα, από κορωνοϊό στον οικισμό Νέας Σμύρνης στη Λάρισα έχουν βρεθεί θετικά 25 άτομα.

Επίσης, σημειώνεται ότι η περιοχή της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, παραμένει σε υγειονομικό αποκλεισμό και επιτηρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Στο πλαίσιο της καραντίνας στον οικισμό, η περιφέρεια Θεσσαλίας και ο δήμος Λαρισαίων αναλαμβάνουν την κατ' οίκον παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης για αυτό τον πληθυσμό.

Με λεωφορείο της πυροσβεστικής μεταφέρθηκαν οι θετικοί στον κορωνοϊό Ρομά στο χώρο που έχει παραχωρηθεί για την περίθαλψή τους.

Μεταφερθήκαν σε Κέντρο Αποκατάστασης 16 ασθενείς με κορωνοϊό

Σημειώνεται ότι μεταφέρθηκαν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ από την περιοχή της Νέας Σμύρνης της Λάρισας, οι 16 από τους 20 συνολικά ασθενείς με κορωνοϊό σε Κέντρο Αποκατάστασης της πόλης, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της καραντίνας που υλοποιείται στην περιοχή για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η μεταφορά έγινε με λεωφορείο από την συνοικία που βρίσκεται σε καραντίνα, μετά από συντονισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και κλιμακίου του ΕΟΔΥ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια