Υπουργείο Υγείας: 72 νέα κρούσματα - 93 οι θάνατοι από κορωνοϊό στη χώρα μας

Ελλάδα
Υπουργείο Υγείας: 72 νέα κρούσματα - 93 οι θάνατοι από κορωνοϊό στη χώρα μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

2081 συνολικά τα κρούσματα , 75 ασθενείς διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ

Τρεις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, από τον κορωνοϊό. Συνολικά οι νεκροί από τον φονικό ιό στη χώρα μας φτάνουν τους 93, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας. 

Ειδική αναφορά κατά τη σημερινή ενημέρωσή του έκανε στην ενδοοικογενειακή βία, καταδικάζοντας τέτοιου είδους φαινόμενα, σημειώνοντας πως είναι ανεπίτρεπτα: «Θα προτιμούσα να περπατήσω έξω για να καταπραΰνω τον θυμό μου και ας πάρω πρόστιμο πάρα να κάνω κακό στον άνθρωπό μου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 72 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2081, εκ των οποίων το 56,8% είναι άνδρες, σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις του κ. Τσιόδρα. 

Τα 535 κρούσματα συνδέονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 796 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα 75 είναι σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένοι στην εντατική νοσοκομείων ανά την ελληνική επικράτεια. Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη. Οι 17 είναι γυναίκες. Το 77% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 37.344 κλινικά δείγματα με τον μοριακό διαγνωστικό έλεγχο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο

Σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν καταγραφεί 1.722.000 κρούσματα παγκοσμίως με τους θανάτους να ανέρχονται στους 104.775.  Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρώπη εντοπίζονται στην Ισπανία.

Όπως είπε, τα μέτρα τις τελευταίες ημέρες λειτουργούν και αυτή η ελπιδοφόρα πορεία δεν πρέπει να αλλάξει. Τόνισε, μάλιστα, ότι είναι σημαντικό όλοι μας να κρατήσουμε τη σωματική και ψυχική μας υγεία, αλλά με σεβασμό στα όσα πρέπει να εφαρμόζονται.

«Η ζωή κερδίζει και συνεχίζεται» τόνισε ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος στα απαραίτητα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αποτροπή της εξάπλωσης του Covid-19. «Άσκηση στο σπίτι, δωρεάν παραστάσεις είναι παρηγοριά αυτή την περίοδο», είπε ακόμη, τονίζοντας: «Το μήνυμα μένουμε στο σπίτι δεν αλλάζει. Ένας καλός χρόνος για περπάτημα είναι τα 30 λεπτά σε ανοικτό χώρο. Δεν πρέπει να δημιουργούμε συνωστισμό. Κρατάμε τις αποστάσεις στο περπάτημα όπως κάνουμε και στο σούπερ μάρκετ. Προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες».

Επιπλέον, ο κ. Τσιόδρας καταδίκασε τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας σημειώνοντας πως είναι ανεπίτρεπτα: «Θα προτιμούσα να περπατήσω έξω για να καταπραΰνω τον θυμό μου και ας πάρω πρόστιμο πάρα να κάνω κακό στον άνθρωπό μου».

Χαρδαλιάς: «Ο βαθμός επιφυλακής είναι υψηλός»

«Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, είμαστε σε κρίσιμο σημείο», τόνισε και σήμερα ο υφυπουργός υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη, καθημερινή ενημέρωση των 18:00, για τον κορωνοϊό. «παραμένουν οριακά και δεν έχουμε κανένα περιθώριο χαλάρωσης. Ο βαθμός επιφυλακής είναι υψηλός».

Ο κ. Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στην Λάρισα τόνισε ότι πραγματοποιήθηκαν συνολικά 462 τεστ και επιβεβαιωθήκαν 25 θετικά κρούσματα.

Τόνισε επίσης πως «Συνεχίζονται τα τεστ και στους όμορους δήμους Τυρνάβου, Φαρσάλων και Σοφάδων», όπως και οι «έλεγχοι στις πύλες εισόδου στη χώρα μας. Χθες είχαμε την είσοδο στη χώρα 214 ατόμων που επαναπατρίστηκαν, από τα οποία μόνο 1 ήταν θετικό στον ιό», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. Τόνισε ότι «εξακολουθούν να είναι σε καραντίνα 5500 άτομα τα οποία ελέγχονται καθημερινά».

Ανέφερε ακόμη πως: «Σταθμίζουμε τα δεδομένα σε 12ωρη βάση, ο βαθμός ετοιμότητας μας είναι μεγάλος και σε μόνιμη επιφυλακή. Στον οικισμό της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, έγιναν το τελευταίο 24ωρο 333 τεστ και από αυτά τα 4 ήταν θετικά. Συνολικά μέχρι στιγμής έγιναν 362 τεστ και θετικά ήταν 25», είπε.

Λαϊκές αγορές

Όσον αφορά στις λαϊκές αγορές αποφασίστηκε να διπλασιαστούν και να λειτουργούν παράλληλα ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Στην Αθήνα από την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε 222 λαϊκές αγορές, από τις 111 που ήταν σε λειτουργία.

Ο κ. Χαρδαλιάς, τόνισε πως οι έλεγχοι είναι ενδελεχείς, και αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας 4 λαϊκών αγορών σε όλη την Ελλάδα, όπου δεν τηρούνταν τα μέτρα.

Επίσης όπως ανακοίνωσε τίθεται σε περιορισμό η κυκλοφορία στον παραλιακό δρόμο της Νέας Πολιτείας του Δήμου Κορδελιού στον Εύοσμο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News