Περιπέτεια για ελληνικό καταμαράν στη μέση της Μεσογείου

Ελλάδα
Περιπέτεια για ελληνικό καταμαράν στη μέση της Μεσογείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και εθελοντής από το Ηράκλειο, στο ιστιοφόρο

Την πρωτόγνωρη κατάσταση που έζησε ο ίδιος αλλά και οι δύο εθελοντές – βοηθοί του, σε ιστιοφόρο σκάφος , τύπου Καταμαράν στη μέση της Μεσογείου, τη περίοδο που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού καθώς και τις αγωνιώδεις προσπάθειες επαναπατρισμού στην Ελλάδα, προκειμένου το σκάφος να δέσει στο λιμάνι του Λαυρίου, περιέγραψε στην εκπομπή « Καλό Μεσημέρι» με την Ιωάννα Μαλέσκου, ο κυβερνήτης κ. Γιώργος Νικολαΐδης.

Ο κυβερνήτης και οι δύο εθελοντές βοηθοί του, ένας άνδρας από το Ηράκλειο και μια γυναίκα από τη Λετονία, έφυγαν από την Λα Ροσέλ της Γαλλίας, στις 11 Μαρτίου. Η διαδρομή που θα ακολουθούσαν ήταν : Κατίζ Ισπανίας, Καρταγένα Ισπανίας με τελικό προορισμό το Λαύριο.

Όταν βρέθηκε στην Καρταγένα είχε 2 επιλογές : ή να μείνουν εκεί … καραντίνα επ΄ αόριστον ή να φύγουν, με προορισμό την Ελλάδα.

Επέλεξε να έρθουν απευθείας από την Καρταγένα στο λιμάνι του Λαυρίου, όπου είχε τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση απόπλου σκαφών αναψυχής , βάση των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης, τα οποία όπως σχολίασε ο κ. Νικολαΐδης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη,  τα πράγματα ήταν χαλαρά, όταν ξεκίνησε το ταξίδι. Όμως, όσο προχωρούσαν, τα μέτρα γίνονται πιο αυστηρά, καθώς έκλεισαν οι μαρίνες και με τους ίδιους να βρίσκονται στη μέση της Μεσογείου.

Ο κυβερνήτης του σκάφους περιέγραψε στην Ιωάννα Μαλέσκου, την περιπέτεια που έζησαν αλλά και τις διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν , ώστε το σκάφος να δέσει τελικά σε ιδιωτική μαρίνα στο λιμάνι του Λαυρίου, όπου του βεβαιώθηκε πρόστιμο, ύψους 5.000 ευρώ.

Ο ίδιος και οι δύο βοηθοί του βρίσκονται πλέον σε καραντίνα 14 ημερών .

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γιώργος Νικολαΐδης δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, κάνοντας το καλοκαίρι ταξίδια εβδομαδιαία σε νησιά σε όλη τη χώρα, ενώ το χειμώνα μεταφέρει νεότευκτα σκάφη από την Γαλλία στην Ελλάδα. Μάλιστα, δέχεται εθελοντές , ανθρώπους που επιθυμούν να απολαύσουν δωρεάν την εμπειρία ταξιδιών ( πέρα από τα προσωπικά τους έξοδα) κατά τη μεταφορά σκαφών. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News