«Καμπανάκι» του Σ. Τσιόδρα για τα εγκεφαλικά και όσους δεν σπεύδουν στα νοσοκομεία

Ελλάδα
«Καμπανάκι» του Σ. Τσιόδρα για τα εγκεφαλικά και όσους δεν σπεύδουν στα νοσοκομεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν θα πρέπει να αγνοήσουν τα ήπια συμπτώματα

Προειδοποίηση του Σωτήρη Τσιόδρα ότι δεν θα πρέπει να αμελούμε την υγείας μας και να φοβόμαστε να πάμε στο νοσοκομείο για άλλους λόγους υπό το φόβο του κορωνοϊού, ενώ χρησιμοποίησε το παράδειγμα των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Οπως είπε ο κ. Τσιόδρας, ακόμη και ασθενείς που εμφανίζουν ήπια συμπτώματα που θυμίζουν εγκεφαλικό, όπως μια αδυναμία στο χέρι ή στο πόδι, μια δυσκολία στην ομιλία, θα πρέπει να πηγαίνουν άμεσα στα νοσοκομεία.

«Το ότι υπάρχει κορωνοϊός δεν σημαίνει ότι δεν θα πάμε στο νοσοκομείο για άλλους σοβαρούς λόγους υγείας, τόνισε στη ενημέρωσή του ο Σ. Τσιόδρας που συμπλήρωσε «και βέβαια θα πάμε, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για τον κορωνοϊό».

Ο κ.Τσιόδρας αναφερόμενος στην υποεκτίμηση αλλά και την ελλιπή αντιμετώπιση ασθενών με εγκεφαλικό επεισόδιο την εποχή του κορωνοϊού, αποκάλυψε ότι σύμφωνα με διεθνή μελέτη που έγινε σε 55 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και αφορούσε επαγγελματίες υγείας που αντιμετωπίζουν εγκεφαλικά επεισόδια, καταγράφηκε έλλειψη θεραπευτικής αντιμετώπισης που μπορεί να οδηγήσει σε άσχημη της υγείας όσων έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

«Χρειάζεται προσοχή»

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Μόνο το 20% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι οι ασθενείς με εγκεφαλικό αντιμετωπίζονται με τον συνήθη τρόπο τόσο στη οξεία φάση όσο και στην φάση της αποκατάστασής τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Χρειάζεται λοιπόν πολύ προσοχή γιατί η έλλειψη της καλής αυτής θεραπευτικής αντιμετώπισης μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες πιθανότητες κακών εκβάσεων και μικρότερες πιθανότητες καλής λειτουργικής έκβασης σε ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News